Gazdaság

2014.03.25. 12:21

Az élelmiszer nagy érték

Budapest – A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével fórumot indít az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében.

Peltzer Géza

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének becslései szerint az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer egyharmada veszendőbe megy. Ha ezt párhuzamba állítjuk a természeti erőforrások szűkössége, a szegénység és éhezés, illetve az elhúzódó válság problémájával, nyilvánvalóvá, hogy a kérdés összefogást kíván. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ezért kezdeményezte az élelmiszerveszteség és -pazarlás uniós szintű vitáját 2013 júliusában az Agrárminiszterek Tanácsán. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével most Magyarországon fórumot indít az élelmiszerpazarlás és -veszteség csökkentése érdekében. A fórum létrehozásának és működtetésének célja a magyarországi élelmiszerhulladék mennyiségének felmérése és csökkentése. Cél továbbá, hogy 3 év alatt legalább 20 termékpálya-együttműködés jöjjön létre, illetve hogy minden érintett gazdasági szereplőhöz eljusson a Fórum legfontosabb üzenete: Az élelmiszer érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!