Gazdaság

2015.10.28. 14:25

Civilek figyelem – jogi határidő közeleg!

Szombathely – A jövő tavasszal jár le a határidő, ameddig az egyesületeknek, alapítványoknak összhangba kell hozniuk a hatályos törvényi rendelkezésekkel az alapító okirataikat. A szombathelyi szervezetek majdnem negyede már megtette a szükséges lépéseket.

Bakos Ágnes

– Minden egyesület és alapítvány 2016. március 15. napját követően csak a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alapszabály, illetve alapító okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhet – emlékeztetett a határidőre dr. Tóth András szóvivő.

Azt is közölte: a Szombathelyi Törvényszék vonatkozásában a mintegy 3 ezer nyilvántartott civil szervezetből eddig 6-700 szervezet nyújtott be változásbejegyzési kérelmet, amely a létesítő okirat módosítását is érintette.

– A bíróság.hu oldalon elérhetőek az alapszabály, az alapító okirat felülvizsgálatához, átdolgozásához hasznos okiratsablonok, amelyeket az Országos Bírósági Hivatal dolgozott ki – hívta fel a civilek figyelmét a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!