Gazdaság

2017.06.27. 09:37

Dízelt 313 forintért? Szombathelyen lehetséges

Újabb üzemanyagár-csökkentésre számítanak a szakértők a hazai kutaknál, de az már biztos, hogy ez nem szerdán lesz.

Bakos Ágnes

Olcsóbb lett (ismét) a Brent típusú kőolaj a világpiacon: a múlt héten 47 dollárról 45 dollárra csökkent a hordónkénti ár – elsősorban ezért számítanak újabb, sorban a nyolcadik hazai üzemanyagár-csökkentésre a szakértők.

Az már biztos, hogy szerdától nincs változás: országos átlagban 334 forint egy liter benzin és 333 forint egy liter gázolaj.

A különbségek óriásiak: csak Szombathely 28 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább benzin árában, és 32 forint a gázolajnál. A két szélsőséges szombathelyi benzinár: 325 és 353 forint. Dízelt pedig 317 és 349 forintért is mérnek a megyeszékhely töltőállomásainál. A szakértők szerint négy forintos lehet az eheti áresés – ha szerdán nem, várhatóan pénteken.

Ha igazuk lesz a szakértőknek és lesz ilyen mértékű árcsökkentés, akkor Szombathelyen 313 forint lehet a legolcsóbb gázolaj és 321 forint a legolcsóbb benzin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!