Gazdaság

2006.10.05. 02:27

Tökünnep immár harmadszor

Őriszentpéter (ni) - A jövő szombaton immár harmadik alkalommal rendezik meg az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált. A töktermesztőket az idén is szakmai fórumra várják a szervezők.

Mórocz Zsolt

Mivel az idei esztendőt a Magyar Turizmus Zrt. a bor és a gasztronómia évévé nyilvánította, az Őrségi Nemzetközi Fesztivált is beemelte támogatott rendezvényei sorába, és a rendezvény népszerűsítését is felvállalta. Hutflesz Mihály elmondta azt is, hogy a fesztivál megrendezéséhez hárommillió forintnyi támogatást nyertek el pályázati úton. A kulturális programokkal, főzőbemutatókkal, tökparádéval, kézműves-vásárral gazdagított rendezvényt az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága már a kezdetekkor felkarolta, az idén pedig a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának jóvoltából a szalafői Pityerszerrel bővül a helyszínek listája. A fesztivál egyúttal az idegenforgalmi szezont is megnyújtja - a helyi szállásadók és vendéglősök hasznára és örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!