Győrvár

2015.03.10. 18:28

Természettudományos napok a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában

Győrvár – Planetárium települt a győrvári faluházba, a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában rendezett természettudományos napok programsorozat keretében.

Polgár Antalné

Hétfőn a szombathelyi Nyugat Magyarországi Egyetem meghívására lehetősége adódott húsz felsős tanulónak természettudományos megfigyeléseket, kísérleteket végezni. Az egyetem oktatóinak és hallgatóinak útmutatásával, segítségével két helyszínen mikroszkópos vizsgálatokat végeztek. Az egyik laborban növényi polleneket, metszeteket tanulmányoztak, a másikban megismerkedtek a rákok testfelépítésével, és a parányi állatokat felnagyítva tanulmányozhatták. A harmadik helyszínen elvégzett érdekes kísérletek által a növények légzéséről tudhattak meg többet. A gyerekeknek nagy élmény volt a korszerűen felszerelt laboratóriumokban dolgozni.

Planetárium települt a faluházba, a diákok a csillagokkal ismerkedhettek. Fotó: Polgár Antalné

Kedden pedig az iskola minden tanulója, sőt a térség óvodásai is a világűrben érezhették magukat. A Partiscum Csillagászati Egyesület a Faluházban egy mobil planetáriumot állított fel. A hatalmas, levegővel felfújt buborék belsejében a világűrbe tehettek utazást. A kupola falára vetített filmből ismereteket szereztek a bolygók kialakulásáról, jellemzőiről. A csillagok, meteoritok, a Tejútrendszer látványa elvarázsolta a gyerekeket.

Egy-egy ilyen programmal felhívjuk a tanulók figyelmét a természeti jelenségek fontosságára, a természet szépségeire, a természet védelmére. A természettudományos tárgyak megszerettetésével pedig a pályaválasztásukat is próbáljuk segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!