Haladás

2014.03.23. 14:20

Jobb helyre is fejelhettem volna

A Szombathelyi Haladásban pénteken Pápán első NB I-es bajnokiját játszó Zsirai Martin amondó, a hazai gól előtt nem a legjobb helyre fejelte a labdát.

Pum András

Újabb fiatal játékos mutatkozott be a Haladásban az élvonalban, az Illés Akadémián nevelkedett, a Pápa melletti Takácsiban született Zsirai Martin a 86 .percben állt be a Lombard Pápa otthonában. A 20. születésnapját szerdán ünneplő korosztályos jobb,- és belső védőként is számításba vehető játékossal a védelmet magasította a vasiak szakmai stábja.

- Nem számítottam rá, hogy lehetőséget kapok Pápán, igaz, akkor azért láttam rá némi esélyt, amikor a hajrában a hazai csapat már négy támadóval rohamozott - mondta Zsirai Martin. - Amikor szóltak, hogy hamarosan be kell állnom, nem izgultam, ám mielőtt pályára léptem, akkor kicsit igen. Pikáns, hogy éppen a Pápa ellen, Pápán debütáltam az élvonalban. Sokat nem töltöttem a pályán, hiszen körülbelül öt-hat percet játszottam.

- A gólnál éppen Ön fejelte Kenesei elé a labdát, aki lőtt, Rózsa védett, majd érkezett Marics...

- Hát igen. Maradjunk annyiban, fejelhettem volna jobb helyre is a labdát. Amúgy a családom is kint volt a meccsen, és valamennyien gratuláltak a bemutatkozásomhoz, nem került szóba a fejesem. Sajnálom, hogy nem nyertünk, mert a helyzeteink megvoltak hozzá. A meccs után a mester nem értékelte a találkozót, így az én játékomat sem. A csapatnak szombaton regeneráló edzése volt, én viszont az U21-es együttesben futballoztam, úgyhogy nem tudom, akkor elhangzott-e valami. Mindenesetre boldog vagyok, hogy pályára léphettem a Haladásban.

Zsirai Martin Pápán játszotta első NB I-es meccsét a Haladásban. Fotó: Horváth Csaba

- Októberben agyrázkódást szenvedett az Újbuda elleni idegenbeli meccsen, és öt percig eszméletlenül feküdt. Nincs már Önben félsz?

- Nem, ez már a múlté,  egyáltalán nem okoz gondot a játékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!