Haladás

2014.04.30. 11:46

UEFA klublicencet kapott a Haladás

A Szombathelyi Haladás a 2014/2015-ös bajnoki évadra az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottságától megkapta a legmagasabb, UEFA/NB I-es klublicencet.

haladas.hu-mlsz.hu

Az MLSZ februárban indította el a 2014–2015-ös klublicenc eljárást, az egyesületek március 14-ig nyújthatták be a licenckérelmeket, majd március 21-ig a licenceljáráshoz szükséges dokumentumokat- olvasható az mlsz.hu-n.

A licencadó bizottság április elején ellenőrizte a licenckérelmezők felé visszajelzett formai hiányosságok pótlásának teljesítését, majd a licenckérelmezők dokumentumait kinevezett szakértők vizsgálták meg.

A második hiánypótlási határidő április 18-ig tartott, kedden pedig az elsőfokú licencadó testület megtartotta első ülését.

Az ülésen a bizottsági tagok értékelték az MLSZ klublicenc adminisztrációhoz határidőben beérkezett kérelmeket. Az értékelések eredményeképpen a bizottság öt licenckérelmező esetében adott meg a nemzetközi kupaszereplésre is feljogosító UEFA/NB I-es klublicencet, hat klub esetében NB I-es, tíz esetben pedig NB II-es engedélyt.

A hiánypótlásra kötelezett licenckérelmezők május 9-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, információkat vagy végezhetik el a megkívánt tevékenységeket. Az elsőfokú licencadó testület május14-én tartja második ülését, a testület ekkor dönt a licenckérelem megadásáról vagy elutasításáról.

A Szombathelyi Haladás a 2014/2015-ös bajnoki évre a legmagasabb, UEFA/ NB I-es licenckérelmét nyújtotta be, melyet a szövetség elfogadott.

A licenc tehát adott esetben a nemzetközi kupaindulást is lehetővé teszi.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!