Haladás

2017.03.04. 19:51

Mészöly Géza: Számunkra nincs könnyű mérkőzés

A két vezetőedző értékelte a Gyirmót-Szombathelyi Swietelsky-Haladás (1-2) mérkőzést.

Pum András

Urbányi István: - Nem az első meccsünk volt, amikor nem érdemeltünk vereséget. S nem is az első, amikor saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. A Haladás zárt és biztonsági játékra rendezkedett be, az első félidőben a lövések és a helyzetek alapján 5-2-re vezethettünk volna. Őszintén szólva mi is szeretnénk olyan gólokat rúgni, mint amilyeneket kaptunk. A szünetben arról beszéltünk, gólt kell rúgnunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Ennek érdekében több változtatást is végrehajtottam, sikerült is szépítenünk, nagy energiákat mozgosítottunk a döntetlenért is. Sajnos a sok helyzet, sok lövés nem eredményezett pontot. Való igaz - noha a bajnokságban senki ellen sem lehet biztosra menni - a Paks és a Haladás elleni hazai meccsekre hat pontot terveztünk be. Ám amikor ennyire kiélezett a helyzet, nem férnek bele a hibák egy meccsbe.

Mészöly Géza: - Az elmúlt hetekben a tréningeken sokszor láttuk olyan dolgokat, amelyeket a bajnokikon is szerettünk volna megvalósítani. Az Újpest ellen éreztük, hogy kellene csapatként működnünk, de akkor még pont nélkül maradtunk. Ezúttal jókor rúgtuk a gólt, az első találatnak óriási jelentősége volt. Ha a Gyirmót talál be, lehet, mi kerülünk padlóra. Aztán jött a második találatunk, ha szerzünk még egy gólt, eldől a meccs. De megszoktuk, hogy számunkra nincs sima mérkőzés. Dinamikusan futballozott a csapat, végig bírta erővel. Akadtak nagyszerű egyéni teljesítmények - mint például Király Gáboré és Halmosi Péteré - de ezúttal csapatként, együtt győztünk. Kiélezett mérkőzést nyertünk meg, amelyen egyetlen játékosomnak sem remegett meg a lába. Ami Kovácsot illeti, ezúttal picit szabadabban játszott, nem kellett annyit védekeznie. Gólját megelőzően akadtak olyan megoldásai, amelyeknek nem örültem, de aztán fontos találatot szerzett, sőt a lábában ott volt a harmadik gól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!