Haladás

2016.02.19. 10:41

Ilyen a Haladás új busza

Jövő szombattól immáron saját, Neoplan busszal utazhatnak a Haladás-labdarúgói a mérkőzésekre.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata eddig bérelt busszal utazott az idegenbeli mérkőzésekre. Mostantól azonban egy minden igényt kielégítő, Neoplan luxusbusszal jár a találkozókra. A jármű pénteken futott be Szombathelyre.

- Miután fontos egy csapat megjelenése, és mert a hazai pályánk tavasszal Sopronban lesz, a sok utazás miatt úgy döntöttünk, hogy vásárolunk egy buszt - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. - TAO-nélkül ez nem sikerült volna, a 2015 áprilisban gyártott, 80 ezer kilométert futott Neoplan busz 80 millió forintba került, ennek 30 százaléka volt az önrész. A járművet Németországban vettük, korábban turistabuszként üzemelt. A jövő szombati, soproni bajnokira már ezzel utazhat a csapat, és hamarosan fel is matricázzuk a buszt.

- Amit bele lehet tenni egy buszba, ebbe beletettek - szögezte le Kónya András, a csapat buszsofőrje. - Többek között két asztal, két hűtő, kávéfőző, mellékhelyiség, három monitoros dvd, televízió, aztán cd-lejátszó található benne - és természetesen légkondicionáló. 460 lóerős motor hajtja, 12 sebességes, automata váltója van. 51 férőhelyes a jármű, olyan ülések vannak bent, amelyeket fotelágyként is lehet használni. Egyszerűen szuper és vezetni is óriási élmény.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!