Haladás

2016.06.26. 16:11

Haladás-vereség Ausztriában

Habár sokáig jól tartotta magát, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől.

Pum András

Rapid Wien (osztrák)–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0). – Grieskirchen, 400 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jancsó (Jagodics, 70.), Bosnjak – Kovács L., Iszlai (Overgoor, 70.) – Rácz, Calvente (Tóth Martin, 75.), Halmosi (Martínez, 46.) – Ars (Tihanyi, 46.). Edző: Mészöly Géza.

Az ausztriai edzőtábor utolsó napján hazafelé tartva a vasiak a legutóbbi osztrák elsőosztály második helyezettje, a patinás Rapid Wien ellen játszottak. A Haladásban pályára lépett a két holland igazolás, Sjoerd Overgoor és Sjoerd Ars.

Mezőnyjátékkal teltek az első percek, a Rapid többet kezdeményezett, ám nem tudta áthámozni magát a jól záró és határozott szombathelyi védelmen. A bécsiek kiugratásokkal próbálkoztak, de Rózsa rendre lefülelte az átadásokat. A szombathelyiek megbecsülték, szépen járatták a labdát, amely azonban csak ritkán jutott el a holland támadóhoz, Arshoz, így kapura kevést jelentettek a vasiak. Meddő mezőnyfölényben futballoztak az osztrákok, a Haladás pedig nem kapott meg egy nyilvánvaló tizenegyest. A bécsiek előtt csak kisebb helyzetek adódtak, Rózsának nem kellett védenie. Hullámzott a játék, nem volt üresjárat, nem kímélték egymást csapatok, jónéhány kemény belemenést láthattak a szurkolók.

Szünet után Schaub közeli fejese nem sokkal zúgott el a felső léc felett. Beleerősítettek az osztrákok, áttevődött a játék a szombathelyi térfélre. A 67. percben Miranda hatméteres, balról leadott lövését védte bravúrral Rózsa. Négy perc múlva egy balról betett labdát Murg öt méterről, laposan a kapu közepébe vágott (1-0). A gól után mezőnyjáték folyt a pályán, a 82. percben viszont Auer emelését Jagodics a gólvonal elől mentette. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a Rapid játékosai ügyesen passzolgatva megőrizték előnyüket.

Mészöly Géza: – Hősiesen védekeztünk, ám a 60. percben az osztrákok behozták az első sorukat, innentől kezdve nagy offenzívába kezdtek. Addig remekül tartottuk is magunkat, ezért is sajnálom a bekapott gólt. Elégedett vagyok fiataljaink teljesítményével, hozzáállásával. Hasznos meccset játszottunk egy erős bajnokságban edződött, labdabiztos ellenféllel. Láthattuk, hogy az osztrák bajnokság mennyivel erősebb a magyarnál.

A szombathelyiek a meccsel befejezték hatnapos hinterstoderi edzőtáborozásukat, hétfőtől itthon folytatják a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!