Haladás

2015.10.09. 14:47

Hali-vereség Grazban

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0-ra kikapott az osztrák elsőosztályú Sturm Graztól.

haladas.hu

Sturm Graz-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (1-0). - Graz, edzőcentrum, 300 néző, vezette: Kolleger.

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 46.) - Schimmer, S. Wils (Angyal, 60.), Jagodics, Jánvári - Batarelo (T. Wils, 75.), Iszlai - Gosztonyi, Németh M. (Nagy P., 55.), Medgyes - Gaál. Edző: Mészöly Géza.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, a 18. percben egy kontra után Schick 16 méteres lövése a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba (1-0). A 34. percben Németh lépett ki, de 16 méterről a kapu mellé lőtt. Mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, különösebb helyzet nélkül, a mély talaj alaposan megnehezítette dolgukat.

Szünet után a 47. percben Edomwonyi becselezte be magát a bal szélen a tizenhatoson belülre, majd a kapust is átjátszva a hálóba gurított (2-0). A 60. percben egy szöglet után Jagodics fejelt nagy helyzetben a bal sarok mellé. Húsz perc múlva Gaál cselezte be magát a büntetőterületen belülre, de tíz lépésről  a kapusba lőtt. A 90. percben Gyurján Márton óriási bravúrral szedett ki a jobb felső sarok elöl egy lövést.

Hasznos, küzdelmes, változatos  mérkőzést vívott a két csapat. a Haladás kihagyta, a tízcsapatos osztrák elsőosztály hatodik helyén álló Sturm belőtte helyzeteit. - Gólszerzők: Schick (18.), Edomwonyi (47.). - Jók: Gyurján M., Gaál, Iszlai.

Tudósított: Vörös Csaba

Itt megnézheti a teljes mérkőzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!