tipp

2019.12.25. 09:00

Last minute karácsonyi ajándékok

Épp becsomagolta az ajándékot, de az leesett és összetört? Esetleg nem érkezett meg a várva várt csomag a postán? Ha nem akar üres kézzel menni a rokonokhoz, ismerősökhöz, tekintse meg ezt a pár, rövid idő alatt elkészíthető kis ajándékot!

vaol.hu

Fotó: olvasó

Pár óra múlva indulni kell, de a kutya szétrágta az ajándék zoknit? Vagy még épp időben kiderült, hogy barátjának már van olyan dolga, amit Ön is vett neki?

Pánikra semmi ok, mutatunk pár egyszerű, de ötletes kis ajándékot, amivel tuti sikert arat!

Magvak és aszalt gyümölcsök mézben

Semmi másra nincs szüksége, csak különféle magvakra (dió, mogyoró, mandula) és aszalt gyümölcsökre (barack, áfonya, meggy) és mézre.

Fontos, hogy a méz folyós legyen, ha nem az, kicsit be van cukrosodva, akkor melegítse meg mikróban.

Keressen elő egy tiszta, üres kis üveget, ízlés szerint rétegezze bele a magvakat, gyümölcsöket, majd öntse fel mézzel az üveget. Ezután kicsit mozgassa meg, hogy a méz kitöltse a réseket.

Tegye rá a fedőt, díszítse fenyőággal, vagy más karácsonyi kis dísszel.

Fotó: vaol.hu

 

Forró csoki por

Ha van csokiimádó ismerőse, akkor ezzel az otthon készített instant forró csokival biztos sikere lesz!

Két teáskanál keserű kakaóport keverjen össze két teáskanál cukorral és egy teáskanál keményítővel. Ez az adag egy deciliter tejhez készül. Sokszorozza meg az adagot, ahogy kívánja, majd válasszon ki egy kis üveget és töltse bele. Ezután díszítse szabadon, és egy kis cetlire írja rá, mennyi tejjel kell majd felönteni az instant forró csokit.

Fotó: vaol.hu

Ha pedig kicsit több ideje lenne és még sütni is szeretne, akkor a Vas Népe konyhájából szemezgessen a gyors, egyszerű gasztro-tippjeinkből:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/igy-keszul-a-fizenzei-csok-tartalmas-ropogtatnivalo-az-unnepekre-3402741/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/hasznos/gasztroajandek-otlet-egyedi-es-elmenyszeru-mezeskalacsos-nutellas-likor-videoval-3417612/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/hetvege/truffelgolyok-akar-karacsonyi-ajandeknak-is-3407823/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/sos-mandula-ami-fogva-tart-3431412/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!