Sokkoló vádemelés

2022.01.15. 13:37

Mindenórás kismamát vádoltak meg L.L. Junior kisfia haláláért

Míg Hopp Csillát felmentették, a legjobb barátnőjét gondatlanságól elkövetett emberölés vétségével vádolták meg. Az ügyvédek és a közvélemény jó része is értetlenül áll a fejlemény előtt, pláne azok, akik tudják, hogy a fiatal nő most nyolc hónapos terhes.

2019. augusztus 31-én örökre megváltozott az élete L.L. Juniornak, és Hopp Csillának, amikor egy rettenetes másodpercben halálra gázolta egy autó a mindössze 3 éves kisfiukat, Lesi Dávidkát.

A felfoghatatlan tragédiába mindannyiuk lelke belehalt kicsit, a szülőknek életük végéig magukkal kell cipelniük ezt a súlyos terhet. Pláne az édesanyának, Hopp Csillának, akinek a végtelen gyász mellett még másfél évet kellett arra is várnia, hogy kiderüljön: az ügyészség vádat emel ellene vagy sem. 

 

Kármen, a legjobb barátnő

Péntek reggel pont került az ügy végére, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megszüntette ellene az eljárást. A hírt megkönnyebbülten vette tudomásul Csilla és a jogi képviselője.

– Nem kincstári optimizmus volt részünkről, hogy Csillát felmentik, hiszen mindvégig az ártatlanságát hangsúlyoztuk – mondta a Bors megkeresésére, dr. Horváth B. Gábor ügyvéd, az édesanya jogi képviselője

– Az ügyészség közleményének első sorait olvasva örömet éreztünk, de a folytatás minket is sokkolt

 

– utalt a jogi képviselő arra a nem várt fordulatra, amely nagyon sokakat meglepett: az ügyészség Csilla legjobb barátnőjét, Kárment vádolta meg gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével.

Az ügyészség a közleményében ezt írja: 

„2019. augusztus 31-én Zuglóban a zebrán gázoltak halálra egy 3 éves gyermeket, aki féktávolságon belül szaladt ki az úttestre. Az illetékes kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanya barátnője mulasztott, ezért vele szemben vádat emelt, az édesanyával szemben pedig megszüntette az eljárást. (…) A 3 éves kisfiú és édesanyja egy nagyobb társaság tagjaként, 2019. augusztus 31-én 18 órakor gyalog egy zuglói gyerekrendezvényre tartott. A társaságban volt még a kisgyermek idősebbik testvére, valamint az édesanya barátnője – az ügy vádlottja –, és az ő rokonai is. A 3 éves gyermek nem az édesanyja, hanem az édesanya barátnője, a vádlott szoros felügyelete mellett közlekedett. (…) A 3 éves gyermek az idősebb testvérét követve, lelépett a zebrára, azonban a mellette álló vádlott ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a vádlott - mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt - megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre. (…) A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vele szemben gondatlanságól elkövetett emberölés vétsége miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozva.”

– Nehéz szavakat találni ebben a helyzetben – folytatta dr. Horváth B. Gábor. – Kicsit olyan ez az egész, mintha próbálnának egy cselekménysort egy büntetőkategóriába tuszkolni…. Tényállási elemek hiányoznak, mégis tíz körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy találjanak valami fogást. Érthetetlen, hogy miért akarja az ügyészség mindenáron vádemeléssel folytatni ezt az ügyet.

A Bors információi szerint 

Kárment, aki vádlott lett, sokkolta a hír, hogy őt akarják felelőssé tenni az általa egykor rajongással szeretett Dávidka haláláért. A fiatal nőnek egyébként nem is jöhetett volna rosszabbkor a hír, hogy bíróság elé citálják, mivel a cikkünk születésének idején nyolc hónapos terhes, nemsokára megszületik a kisbabája.

A vádemelés híre Kármen jogi képviselőjét is váratlanul érte. Az ügyvéd a lap megkeresésére mindössze annyit tudott mondani péntek kora délután:

– Egyelőre időt kérünk, hogy átlássuk a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában