autó

2018.11.30. 13:55

Szombat éjfélig lehet felmondani a kötelező biztosításokat

Új szerződéseket még év végéig köthetünk.

Szombat éjfélig lehet felmondani a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseket. Az új szerződések megkötésére azonban december 31-ig még van lehetőség.

A témában Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője volt az Echo Tv Jó reggelt! című műsorának vendége. Lambert Gábor elmondta, hogy a mostani váltóidőszak azokra vonatkozik, akiknek január 1-jén van a szerződések fordulópontja. Ez az autótulajdonosok negyedét érinti, így kb. 1,2 millió embert.

A biztosítók között nagy a verseny, jelenleg tizenhárom társaság van a piacon. Minden társaságnak saját stratégiája van, az árait pedig ennek mentén alakítja

- hangsúlyozta a kommunikációs vezető. Mindenképp érdemes az autósoknak megnézni, hogy annál az ajánlatnál, amit a saját társaságától kapott, talál-e kedvezőbbet a piacon. Ez többféle összehasonlító oldalon megtehető már. Aki nem vállalkozik erre, az sok esetben találkozhat megemelt árakkal a saját biztosítójánál – tette hozzá.

Érdemes egy összegben kifizetni a felelősségbiztosítási díjat, hiszen így további kedvezményeket kaphatunk.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában