Járvány

2023.03.13. 11:54

Bár megszűnik a védettségi igazolvány, senki ne dobja ki

A Magyar Közlönyben megjelentek a részletek arról, milyen funkciója marad a a koronavírus elleni védettségi igazolványnak.

Egy látogató védettségi igazolványát ellenőrzi egy alkalmazott a keszthelyi Festetics-kastély bejáratánál 2021. május 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Kormányrendelet jelent meg a hétvégi Magyar Közlönyben az oltottságot igazoló hatósági igazolvány kiállításának megszüntetéséről. Emiatt egyes jogszabályokat hatályon kívül is kell helyezni. A megszüntetés február eleje óta ismert volt, akkor erről a Kormany.hu hivatalos kormányzati portál számolt be. A részletekről a Világgazdaság írt.

A kabinet a következőket rendelte el:

  • Hatályát veszti a koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos részletszabályokról szóló kormányrendelet. Ez az a jogszabály, amely alapjaiban meghatározta, mi a védettségi igazolvány és mire való.
  • Hatályát veszti a  fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló kormányrendelet 9. mellékletének 32. sora. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy innentől kezdve a kormányablak saját hatáskörében intézhető ügyei közül kikerül a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem benyújtása, valamint a védettségi igazolvány kiállításával kapcsolatos panaszok kezelése.

Mindez a kihirdetést követő 15. napon lép hatályba, azaz március 25-én.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában