Járvány

2023.03.08. 08:46

6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 986 fő, közülük 6 209 406-an a második, 3 905 026-an a harmadik, 424 655-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Lefertőtlenítik egy nő vállát, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: 

az előző héten 878 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 196 804-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.   

A múlt héten meghalt 11, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 762-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 143 788 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4254-re nőtt.   

Tudatták azt is, hogy jelenleg 395 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.   

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – írták.

Stagnál a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták, a 9. héten a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban stagnálást mutat.

Hozzátették: a vizsgált városok zömét stagnáló tendencia jellemzi, de emelkedés figyelhető meg Egerben, Székesfehérváron és Szekszárdon, míg enyhe csökkenés egyedül Kecskeméten tapasztalható.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Kecskemét esetében a "mérsékelt", míg a többi vizsgált városban az "emelkedett" tartományba esik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában