Gazdaságfejlesztés

2023.07.17. 15:34

Nagy Gábor Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramban részt vevő cégek vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramban eredményesen részt vevő UBM Feed és az AGC Glass központjaiba látogatott, és egyeztetett a cégvezetőkkel – közölte az MTI-vel hétfőn a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

MW

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A megbeszélésen a felek áttekintették az aktuális gazdasági folyamatokat és fejlesztéseket, a rövid- és középtávon azonosítható lehetőségeket és kockázatokat – írták. 

A Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot a közlemény szerint 

a gazdasági növekedés megvédése és az elhibázott szankciók ellensúlyozása érdekében hirdette meg a kormány.

Hozzátették, hogy a hitelprogram a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, végig fix kamatozású forrást biztosít forint hitel esetén legfeljebb 6, euró hitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten. 

A hitelprogram feladata, hogy a dinamikus gazdasági növekedés motorja legyen, hozzájárulva a munkahelyek és a családok megvédéséhez.

A megbeszélések során Nagy Márton kifejtette, a hitelprogram előrehaladása megfelelő, a megemelt, 1000 milliárd forintos keretből eddig 862 milliárd forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá. A szerződött hitelek értéke 691 milliárd forintot ér el, míg a kifizetések összege pedig meghaladja a 446 milliárd forintot. A miniszter hozzátette, hogy a magyar gazdaságnak olyan fejlődő, beruházó, a teljesítményüket és termelékenységüket egyre fokozó vállalkozásokra van szüksége, mint amilyen az UBM Feed és az AGC Glass.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában