24 éve már...

2022.01.15. 13:57

Szathmáry Nikire emlékeztek Gyulán

Sétával emlékeztek Szathmáry Niki eltűnésének huszonnegyedik évfordulójára pénteken délután Gyulán.

– Számunkra nagyon fontos, hogy Nikikét soha ne felejtsék el az emberek, de a sétával arra is szeretnénk emlékeztetni, hogy még mindig nincs meg a gyilkosa, és a megtalálásában minden, akár apróságnak számító információ is segíthet - írja a beol.hu.

Szeretnénk arra is felhívni a figyelmet, hogy vigyázzunk nagyon a gyerekekre, mert bármikor köztünk járhatnak olyanok, akik őket akarják bántani 

– mondta el hírportálunknak a séta előtt Niki édesanyja, Iszály-Szilágyi Edit. Az emlékezők ezúttal is a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központtól a Törökzugi ABC-ig járták végig azt az utat, amit a kislány is megtehetett eltűnése előtt, 1998. január 14-én.

Huszonnégy esztendeje az akkor hét és fél éves Szathmáry Nikolett néptáncóráról hazafelé tartva tűnt el. A kislány földi maradványait három évvel később nádvágók találták meg a Csabai út mellett egy zsákba rejtve; a gyermek gyilkosság áldozata lett.

– A január 14-e körüli napok mindig nagyon nehezek, újra és újra felidézem, hogy mi történt akkor, átgondolom az eseményeket és kicsit magamba is fordulok – tette hozzá az édesanya. Iszály-Szilágyi Edit elmondta, mindennap gondolnak a kislányára, a fényképe kint van a lakásuk falán. A helyiek sem felejtették el a tragédiát, bár a járványhelyzet miatt a mára már nyugdíjas anyuka kevesebbet jár emberek közé, de még mindig sokan keresik az interneten, akár, hogy együttérzésüket kifejezzék, akár, hogy elméletüket, elképzelésüket, esetleges információikat elmondják neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában