Krimi

2024.03.26. 09:39

Megrázó felvételek kerültek fel a netre a hétvégi halálos ralibalesetről (videó)

Újabb videók érkeztek a tragikus autóversenyről, amelyen 4 ember vesztette életét.

MW

A balesetet okozó autó

Forrás: 24 Óra / Kemma.hu

Vasárnap délután történt a négy ember életét követelő tragédia a 11. Esztergom Rallyn, a Lábatlan–Bajót közötti szakaszon. Az egyik versenyző elvesztette uralmát kocsija felett és a nézők közé csapódott. A nézők  – bár többször is felhívták a figyelmüket rá – olyan helyen nézték a versenyt, ahol nem lett volna szabad.

A Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Szujó Zoltán azt mondta, belső vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, mi okozhatta a balesetet. 

Egy férfi a feleségével 500 méterre volt a balesettől, azonnal rohantak segíteni, megdöbbentő látvány fogadta őket, mindenhol sérültek feküdtek.

A baleset helyszíne
Fotó: Bodnár Boglárka / MTi

Két olyan sérültünk volt, akit stabil oldalfekvésbe helyeztünk, és aztán a párom elkezdte az életmentést a reanimálást

– nyilatkozta Süttő Péter.

A rengeteg súlyos sérült látványa annyira megrázó volt, hogy Péter felesége sokkot kapott mentés közben, és őt is kórházba kellett vinni. „Az egészségügyben dolgozva sok mindent látott, de ilyesmit még ő sem” – tette hozzá a férj.

Autós kamera is felvette a tragédiát

Felvétel készült az egyik versenyző autójában lévő kamerával is. János két éve indult az Esztergom Rallyn, jól ismeri a pályát.

A felvételeken én úgy láttam egyébként, hogy ennek az R5-ös autónak a jobb hátulja, vagyis a jobb oldala leért az útról, és ott nyilván egy pillanatra megszűnik a tapadás, eláll keresztbe az autó, hatalmas tempóról beszélünk, ilyenkor ez van, tehát sajnos ez kezelhetetlen ilyenkor, én azt gondolom

– részletezte Zákányi László Rally3-as magyar bajnok.

Egy másik felvételen az látható, hogy rengeteg néző állt az út mellett közvetlenül, és volt, aki megpróbálta megérinteni a száguldó autót.

A Tények.hu információi szerint a raliverseny szervezőjét egyszer már jogerősen elítélték egy 11 évvel ezelőtti városlődi eset miatt, amikor egy ember vesztette életét.  A rendőrség büntetőeljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában