Cifra Palota XXL

2018.05.24. 11:47

Koncertekkel, mesékkel és játékokkal várja a gyerekeket a Müpa

Számos mesés és zenés program, benti és szabadtéri játékok, ismeretterjesztő foglalkozások is várják a gyerekeket és családokat vasárnap a Müpában Budapesten.

A tizenegyedik alkalommal megszervezett ingyenes Cifra Palota XXL – Gyermeknapon a Müpa előtt felállított zenés színpadon a PASO matinékoncertje után fellép a Búgócsiga Zenede, a Csurgó zenekar és a gyerekek alkotta Drums Ütőegyüttes is.

Fotó: Pályi Zsófia

A Fesztivál Színház színpadán népzenei programok várják a közönséget, majd a Kollektív Alternatív Zeneműhely ifjú rockzenészekből álló formációja igyekszik bizonyítani, hogy tényleg bármelyik gyermekből lehet zenész – olvasható a Müpa csütörtöki közleményében.

Fotó: Pályi Zsófia

A legkisebbeket idén is a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után a Tintaló Társulat Horgászni tilos! című cirkuszi produkcióját élvezhetik a gyerekek, majd a Süni, a pökhendi című bábjáték következik. A Szamárfül Projekt drámapedagógiai műhely A gomba alatt című előadással érkezik, a Napra-Forgó pedig pörgős táncházzal várja a közönséget.

Cifra Palota XXL
Fotó: Pályi Zsófia

A színpadi programokon, kreatív foglalkozásokon és a sokszínű sportlehetőségeken túl a gyermekek többek között kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuális valóság alapú zenei játékát is. A WWF – Élővilág party a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, de lesz körhinta és látványos királyi várjáték is – áll a közleményben.

Borítóképünkön gyerekprogram a Müpában.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik