NBI

2023.05.07. 22:07

Pontot szerzett a Mezőkövesd, kieső helyen maradt a Fehérvár

A vendég Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a hajrában büntetőt hibázó MOL Fehérvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel továbbra is bennmaradást érő helyen áll, míg a fehérváriak kiesőhelyen maradtak.

A Fehérvár továbbra is kieső helyen maradt, a Mezőkövesd pontot szerzett

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Fehérvári dominanciát hozott a kiesési rangadó első negyedórája: a Vidi teljesen beszorította a vendégcsapatot, amely tíz emberrel megszállta kapuja előterét és kontralehetőségekre várt. A 25. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, amikor Dárdai távoli lövését bevédte Riccardo Piscitelli. A Mezőkövesd felébredt a góltól és támadni kezdett, de komoly lehetőséget a szünetig nem tudott kialakítani.

Fordulást követően a szünetben csereként beállt Vajda Sándor első labdaérintéséből azonnal egyenlítettek a matyóföldiek. Nyílt lett a meccs, mindkét együttes küzdött a győzelemért, amely a bajnokság vége felé jól jött volna mindegyiküknek a kiesés elkerüléséért zajló harcban. Ehhez nagyon közel került a Fehérvár a 91. percben egy videóbírózás után megítélt büntetővel, de Kenan Kodro kapu fölé bombázott a büntetőpontról. Ezzel 

a Mezőkövesd értékes egy pontot szerzett és továbbra is vonal fölött van, míg a székesfehérváriak utolsó előtti, kieső helyen várják az utolsó három fordulót.

 A sereghajtó Vasas pedig matematikailag még nem esett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában