Párizs 2024

2024.05.23. 11:03

Trikolór Túró Rudival jelentkezik a Pöttyös

A párizsi olimpia közeledtével új termékkel, Trikolór Túró Rudival jelentkezik a Pöttyös, a Magyar Olimpiai Csapat partnere.

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke (b) és Szecskó Ferenc, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója a Pöttyös és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sajtótájékoztatóján

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Pöttyös és a Magyar Olimpiai Bizottság szerdai sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt MOB-elnök arról beszélt, hogy 65 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt 18 sportágban szereztek kvalifikációt a magyar sportolók. A vezetők bíznak abban, hogy záráskor sikerül túlszárnyalni a tokiói 175-ös létszámot, 180-190 fős magyar csapattal számolnak.

Az új Pöttyös Túró Rudi
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A MOB és a magyar csapat, valamint Magyarország legkedveltebb márkája, a Pöttyös együttműködése 2016 óta tart, ez a harmadik ciklus. Ez nem pusztán szponzori megállapodás, hanem két olyan brand együttműködése, amelyet mindenki ismer

– hangsúlyozta Gyulay Zsolt, majd arra emlékezett, hogy a 2016-os Pöttyös olimpiai kártyacsomagban ő is szerepelt legendaként, és erre a kártyára még manapság is kérnek tőle autogramot.

„A NOB hitvallása, hogy népszerűsítse a legendákat, és ez találkozik a MOB szándékával is, hiszen olyan értékeink vannak, akiket érdemes kártyán is gyűjteni”

– emelte ki az olimpiai bajnok kajakos.

Szecskó Ferenc, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a 2016-ban indult együttműködés folyamatosan fejlődik. A csaknem hatvanéves múltra visszatekintő Pöttyös a magyar élelmiszeripar meghatározó része, a mátészalkai gyár kiváló minőségű tejet beszállító gazdákkal dolgozik, és céljuk, hogy minél több országba eljuttassák a termékeiket.

A vezérigazgató ezután bejelentette 

az idei olimpiai év meglepetését, a Trikolór Túró Rudit, amely nemcsak kívül, a csomagoláson viseli a piros-fehér-zöld színeket, hanem belül is: piros bevonó fedi a fehér túrót, maga a termék citrom ízesítésű, a zöld színt pedig a töltelék adja. Az olimpia idejére a Pöttyös logót is lecserélik Hajrá, Magyarok!-ra.

Elhangzott, hogy már kivitték a gyárból az első ilyen szállítmányokat, amelyekkel az ország minden részét ellátják.

Szecskó Ferenc azt is bejelentette, hogy a kártyákat illetően a kor követelményeinek megfelelően digitalizált változattal is jelentkeznek: applikáció segítségével is gyűjthetik a kártyákat a szurkolók, ezen a felületen olimpiai információt is kapnak, valamint nyereményjátékban is részt vehetnek, melyben sportolói relikviákat is nyerhetnek.

Az MTI kérdésére elhangzott, hogy a hagyományos papír alapú kártyák is megmaradnak, az ötdarabos csomagolású Trikolór Rudival lehet megvásárolni ezeket. Elhangzott, hogy 200 sportolót fotóztak le, aktív versenyzőket, párizsi olimpikonokat és legendákat, valamint tíz parasportolót, az ő kártyáikat lehet gyűjteni.

A sajtótájékoztatón még mankóval jelent meg Szatmári András világbajnok kardvívó, aki elmesélte sérülése történetét: egy edzésen eltört a sarka, de javul az állapota, kedden már állva tudott iskolázni, a hétvégi országos bajnokságon viszont még nem indul.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában