Listavezetőként

2023.09.08. 14:02

Következik Belgium! - Kiss Norbert parádés formában versenyez

A belgiumi Zolderben folytatódik a kamionos Európa-bajnokság – a címvédő Kiss Norbert listavezetőként várja hétvégi négy futamot.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Olaszország, Magyarország, Szlovákia, Németország és Csehország után a hétvégén Belgium, Zolder pályája ad otthont a FIA kamionos Európa-bajnokság soros következő négy futamának. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnok, címvédő szombathelyi pilótája, Kiss Norbert remek szezont fut, folyamatosan magas szinten versenyez, 78 pontos előnnyel várhatja a zolderi versenyhétvégét a nagy rivális német Jochen Hahnnal szemben. A szintén német Sascha Lenz pedig már 92 ponttal van lemaradva.

Kiss Norbert a nyári szünet után is jó teljesítménnyel tért vissza: a csehországi Mostban mindkét időmérőt megnyerte, és begyűjtött többek között három futamgyőzelmet! A Révész Racing csapata a hasonló folytatásban reménykedik!

Zolderről vegyes emlékei lehetnek a szombathelyi pilótának, mert tavaly egy győzelem után az egyik fordított rajtrácsos versenyen defektet kapott. A pálya viszont fekszik Kiss Norbertnek, és mivel Zolder után már csak két versenyhétvége lesz, így nagy lépést tehet az újabb bajnoki cím felé. Kulcsfontosságú lesz a megbízhatóság, mert nagyon sűrű a hátralévő menetrend.

A belga pálya 4 km hosszú, 11 kanyar tarkítja. A hosszabb egyeneseket néhány lassító töri meg, mely remek előzési lehetőségeket kínál a pilótáknak. A versenyhétvége pénteken kezdődött a szabadedzésekkel. Kiss Norbert szombaton aztán szeretné folytatni idei remek sorozatát, megnyerni az időmérőt, ugyanis ismét az első rajtkocka megszerzése a cél – ez eddig minden helyszínen sikerült. Szombaton 14 órakor és 16.30-kor lesz a két verseny, majd vasárnap újabb két futam következik 13.50-kor és 16.15-kor. A futamokat Kiss Norbiert és a Révész Racing Facebook és Youtube csatornája élőben közvetíti.

Belgium után már csak egy franciaországi (Le Mans Bugatti, szeptember 24-25.) és egy spanyolországi (Jarama, október 1-2.) versenyhétvége vár a mezőnyre – de ha Kiss Norbert ilyen üzemben gyűjtögeti a pontokat, lehet, hogy az utolsó futamoknak már nem lesz tétéje! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!