Ennél szűkebb már nem lehet

2017.12.04. 17:27

Kinek való és mit várhatunk a „skinny” vagy „slim fit” felirattal jelzett ruhadaraboktól?

A farmer soha nem megy ki a divatból, látszólag egy egyszerű, uniszex darab, amit leveszünk a polcról a megfelelő méretben, és visszük a pénztárhoz, ha elnyűttük a régit.

Merklin Tímea

Nem könnyű választás, de vannak szempontok. Fotó: Hornyák Emőke

 

Nem könnyű választás, de vannak szempontok. Fotó: Hornyák Emőke

A választás azonban árnyaltabb feladat, mivel a bő választékban nem könnyű megtalálni azt a „jó famert”, ami nekünk való, ami az egyéniségünkhöz, az alkatunkhoz leginkább illik.

A boyfriend nadrág bővebb.

Nemcsak a méret számít, hanem a fazon is, és persze az a személyes cél, hogyan szeretnénk kinézni. Időt kell szánni a különböző szabású nadrágok felpróbálására, és nem árt vinni magunkkal valakit, aki a tükörben látottakat kiegészíti jó szándékú és határozott megjegyzéseivel, és következetesen kitart a véleménye mellett abban az esetben is, ha elbizonytalanodnánk, vagy elhagyna az önkritikánk. Valljuk meg, az ötödik-hatodik nadrágpróba után már lehet, hogy nem is tudjuk, mit szeretnénk látni, vagy mi a különbség aközött, amit látunk és amit látni akarunk.

A vásárláshoz mindig érdemes vinni magunkkal valakit (a párunkat), hogy időben mondjon kritikát.

Hozzunk döntést arról, hogy „regular” szabványos farmert akarunk-e, vagy a most menő „skinny”-t. Ez lenne a csőgatya, de ez is több változatban. A „skinny” vagy „slim” felirat azt jelenti: testhezálló, vagyis deréktől a bokáig végigköveti a test vonalát. A „skinny jeans” egyszerűen szűkül lefelé, szűk az alja is, de a „super skinny” még inkább ilyen: kifejezetten és nagyon, mindenhol minden pillanatban ráfeszül az alakra. Olyan, mintha harisnyát vagy cicanadrágot vettünk volna fel. Kényelemben, de látványban is!

Ha tetszik nekünk ez az alakkövető stílus, először önvizsgálatot kell tartani. Ez a típusú nadrág „összetart”, szép formákat mutat, de csak akkor, ha alatta jó az „alapanyag”. Ha a láb nem túl dundi, nem túl rövid, és vannak izmok, amiket megmutatunk. A „skinny” mindent láttat, az előnytelenségeket nem érdemes kidomborítani. Vagyis ez a vékonyabb vagy sportos testalkatúak divatja!

Sportos, dinamikus öltözék: farmer piros pólóval, csíkos dzsekivel.

Ha úgy látjuk, hogy némi kívánnivalót hagy maga után rajtunk ez a viselet, ballagjunk el egy testkultúraszalonba, és méressük meg a testzsír- és izomszázalékunkat. Amíg ez a két adat nem mutat egy bizonyos arányosságot (például 30-30 százalék), addig ne próbálkozzunk a lábrafeszülő fazonnal. Válasszunk egy bővebb, „boyfriend” típusú nadrágot, és kezdjünk el dolgozni: heti két-három sportos, mozgással töltött óra néhány hónap alatt megváltoztatja a zsír-izom összetételünket, na és a kinézetünket is. A nadrágválasztásnak még egy sarokpontja van: milyen magas a dereka. A „high waist” azt jelenti: magasderekú, csak vékonyaknak ajánlott. A „mid rise waist” közepesen magas derekú, a „low waist” lejjebb szabott. E szempontból nem olyan nehéz a döntés, mert vagy beér a gombolásnál, vagy nem, de azért érdemes arra figyelni, hogy pluszhusikák és hurkák ne nyomuljanak ki illetlenül a nadrág derékrészénél. Általában a próbafülkékben a hátunk mögött is van tükör, pillantsunk bele abba is, és kérjünk szakvéleményt türelmes kísérőnktől. Ne hagyjuk magunkat becsapni a vágyaink által, lássuk, amit látni kell! Legyünk divatosak, de nevetségesek soha, a csinosság a jól megválasztott ruhadaraboktól függ, nem attól, hogy mindenféle cuccot magunkra aggatunk-e, csak azért, mert trendi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában