Amikor Harry Potter varázsol el

2018.08.22. 17:11

Extrém vasi esküvőket kerestünk, különlegességek sorát találtuk

Lassan vége az idei esküvőszezon legzsúfoltabb néhány hetének, ezért gondoltuk, hogy összeszedünk néhány különleges, meghökkentő, extrém esküvői elemet, melyek vasi esküvőkön vagy vasi pároknál jelentek meg.

Rózsa-Gulyás Regina Olimpia

Homok helyett bort vagy szódát is önthetünk

Fotó: Tóth Dió Fotó

Hallott már például a fröccsceremóniáról? Látott Harry Potter témájú esküvőt? Ez csak néhány az egyre divatosabb extrém fogások közül.

Fotó: Zaicz Domokos

Nagyjából háromféle verziót tudunk felvázolni, ha extrém esküvői elemekről van szó. Az egyik a tematikus esküvő, melynél egy adott téma miatt a sok kiegészítő, dekoráció, feladat eltér a megszokottól. A másik esetben csak a menyegző és lakodalom egyes elemei különböznek a szokványostól. Harmadikként az izgalmas, érdekes fotók jelennek meg.

Harry Potter itt is, ott is, amott is

Elvarázsolták egymást a jegyesfotózáson is Fotó: Zaicz Domokos

Az, hogy ki mit vesz tematikus alapul, nagyon változó. Szombathelyen volt zöld-fehér füstbombás esküvő hasonló díszítéssel, de nemrég hallottunk Rába-parti rocklagziról is. Van, aki egy számára kedves mozgóképes alkotás elemeit csempészi a részletekbe. Sokunknak meghatározó filmélmény marad a Harry Potter, olyannyira, hogy a nagy napon is szeretne megemlékezni a varázslatos világról. A nádasdi Takács-Bodő Bernadett nem az egész esküvőt fűzte fel erre, inkább mindenbe rejtett egy kicsit a mágiából.

Fotó: Zaicz Domokos

A díszek közt medállal ellátott mécsestartókat találtak a vendégek, az asztaldísz egyik eleme pedig bájitalos üveg volt. A menükártyákon egytől egyig a filmsorozatból ismert jeleket nyomtak. Az aranycikesz pedig nem csak az ara csuklóján jelent meg, de visszaköszönt a fehér kókuszos édességből készített köszönőajándékokban is. Bernadettől megtudtuk, hogy bár ez inkább az ő világa, férje is nagyon élvezte a különleges elemek látványát.

Aranycikesz egyszerűen Fotó: Zaicz Domokos

Turbózzuk fel az unalmas részeket is!

Ma már szinte az lenne a furcsa, ha nem lenne valami különleges elem minden esküvőn. Korábban divatban voltak az egyedi, keringőből vicces mozdulatokba átcsapó nyitótáncok, ma már ez majdhogynem kötelező része lett a lakodalmaknak. Néhány éve az „unalmas” gyertyagyújtást felváltotta a homokceremónia, mely mára már szintén kezd elkopni. Helyette faültetés, sőt, akár fröccskeverés is szóba jöhet. Előbbit választotta a kemestaródfai Leibinger Adrienn és párja is.

Az élet fáját ültették el
Fotó: Szendi Péter

Arról kérdeztük őket, miért pont ezt a lehetőséget választották. Azért lett a faültetés, mert nem akartam szokványos lakat-vagy homokceremóniát, gyertyagyújtást és társait, ezért keresgéltem, milyen lehetőségek vannak még. Azok közül, amiket az interneten találtam, ez állt hozzánk legközelebb. Páfrányfenyőt választottuk, melyet az élet fájának is neveznek, így passzolt a ceremóniához is. A föld is különleges volt, hiszen mindegyikünk a szülőföldjéről (Körmendről és Csákánydoroszlóból) hozott egy-egy pohárral, ezt tettük rá, majd együtt meglocsoltuk vízzel. A lakodalmat kövezően otthon kiültettük – válaszolta a friss feleség.

Remek lehet egy kis frissítő fröccs a nagy melegben
Fotó: Dió Fotó

A fotósok és egyéb szolgáltatók is egyre gyakrabban találkoznak furcsa, meghökkentő vagy különleges szertartásrészekkel, fotóötlettel, ruhával. Nemrégiben fotóztam egy esküvőn, ahol az ifjú pár Vas megyei volt. Ők szódát és bort öntött össze homok helyett, majd a fröccsöt megitták. Mindenkinek nagyon tetszett – mesélte nekünk Tóth Diána, fotós.

Egy egész gumit elfüstöltek

Fekete-Tóth Kriszta és párja főként a kreatív fotózásnál vették különlegesre a figurát. Nem véletlen készítettek motoros fotókat. A jármű a vőlegényé, szeret rajta együtt utazni a fiatal pár. A motor bőgött, a kerék kopott, s közben igazán különleges fotók készültek.

Egy egész gumit elfüstöltek
Fotó: Fekete-Tóth Kriszta archívumából

Krisztáék esküvőjén nem ez volt az egyetlen különlegesség. Mi vettünk vicces ajándékokat, becsomagoltuk őket. A násznépet a táncparketten körbeállítottuk. A férjem vagy én megfogtunk egy ajándékot, ekkor elindult a zene, és a kör közepén táncolással kiszemeltünk egy emberkét, akinek a kezébe adtuk az ajándékot. Ezt követően ő táncolt tovább, újra átadta az ajándékot, majd amikor a zene megállt, azé lett a meglepetés, akinek éppen a kezében volt. Mindenki meglepődött, nagyon örültek, és sokat nevettünk. Így nem csak kaptunk, de adtunk is- mesélte Kriszta.

Különleges helyet választottak, ahol a bakikkal is tökéletes lett az egyedi nagy napjuk

Az Őrség szépsége magával ragadó. Ezt mi, vasiak kiváltképpen tudjuk, de gyakran előfordul, hogy budapestiek is szerelembe esnek a különleges atmoszférájú hellyel. Nem csak Szarvas Józseffel történt ez meg, de Halas Tímeával és férjével is. Hamar eldöntötték, hogy itt mondják majd ki a boldogító igent. Viszákon, egy mesebeli szálláshelynél kialakító tó stégjén történt a szertartás.

A stégen fogadtak örök hűséget egymásnak
Fotó: Halas Tímea

Persze voltak bakik, a szülőknek az ajándékot nem találtuk, a két tacskónk az Igen közben hasast ugrott a vízbe, a cipőm sarka folyton becsúszott a lécek közé és a gyűrű nem ment rá az ujjamra, mert előtte nap lehorzsoltam és besebesedett. Viszont mindentől függetlenül nekünk csodálatos és gyönyörű volt. – emlékezett vissza Tímea.

Fürödtek is az apróságok
Fotó: Szalkai Ferenc

Ez az esküvő nem csak egynapos közösségi élmény volt, ugyanis folyamatosan érkeztek a vendégek, minden nappal egyre több az őrimagyarósdi szállásra. Sokan összekötötték egy kis nyaralással is. A dekorációt közösen helyezte el az ifjú pár a barátokkal, akikkel pénteken bográcsoztak is. A díszítés mellett a ruha is házilag készült, ugyanis a menyasszony saját magának varrta – lelkileg ezzel készülve esküvőjükre. Szombaton – nem csak a kicsit örömére – légvár is érkezett.

Lali, a vőlegény is élvezte a „készülődést”
Fotó: Szalkai Ferenc

A buliban nem csak csillagszóró, de tombola is fokozta a hangulatot. Az ételek is a két fő szempontnak feleltek meg, mindenkire figyelve varázsolták a tányéraikra és a poharakba az Őrség ízeit. Szerettük volna, ha az italok és az ételek finomra sikerülnek, mert ez nagyon fontos a mi életünkben, így ezen nem akartunk spórolni- tette hozzá a friss feleség. Így folytatta, most már az esküvő egészére vonatkozóan: Ha nem tettünk volna bele ennyi munkát, nem éreztük volna, hogy ez a minek, hogy rólunk szól, hogy mi találtuk ki. A mi esküvőnk pont olyan volt, amit elképzeltünk, hiszen nem szeretjük sem az erőltetett, sem a mű dolgokat. Szerencsére senki nem szólt bele, hogy mi legyen, mi szokás és mi a hagyomány. Mi voltunk, az Őrség, a családunk és a barátaink, együtt egy kötetlen ünnepen és ez pont így volt jó. Megbeszéltük, hogy 10 évente ugyanitt ugyanakkor találkozunk és egy vidám hétvégét eltöltünk együtt az Őrségben. Várlak már nagyon 2028. június 23.

Gyűjts ötletet galériánkból!

 

Érdekel a téma? Esetleg most kezded szervezni az esküvőd? Korábban arról kérdeztünk fiatal feleségeket, mi a jó esküvőszervezés titka. ITT elérheted cikkünket.

A te esküvőd is tartalmazott különleges elemeket? Mutasd meg nekünk! Küldd a [email protected]!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában