Filmajánló

2019.02.26. 16:00

A kiborglány, a sofőr és a horror – Mutatjuk mit adnak a vasi mozik!

Érdemes egy kis mozizást beiktatnunk a hétre, hiszen nagyszerű filmeket vetítenek a mozik – köztük egy friss Oscar-díjas alkotással!

vaol.hu

Zöld könyv

Peter Farrelly eddig leginkább az agyament Dumb és Dumber rendezéséről volt híres, ám bebizonyította, sokkal többre hivatott. Legújabb munkája a Zöld könyv nem véletlenül kapta meg nemrég a legjobb filmnek járó Oscar-díjat!

Miről szól?

Tony Lip tipikusan az a férfi, aki „előbb üt, aztán kérdez”, ám egy kis plusz pénz fejében elvállalja, hogy fuvarozza az afroamerikai zongoristát, Don Shirley-t. A zenész éppen Amerika déli részére igyekszik turnézni, ahol még mindig rengetegen előítéletesek a sötét bőrszínű emberekkel. A két férfi szöges ellentéte egymásnak, útjuk során mégis különös barátság alakul ki közöttük.

Hol láthatom?

Cinema City – Szombathely

Alita: A harc angyala

James Cameronról köztudott, hogy imádja a látványt és közel áll hozzá a mangák, animék világa. Az Alita című japán rajzfilm moziba adaptálása régi álma volt, ám mivel az Avatar és folytatásai folyamatosan lekötik figyelmét, a film rendezői székét átadta a tehetséges Robert Rodrigeznek. Amit csak lehetett kihoztak a nyersanyagból, a pörgős filmet pedig elképesztő, már-már forradalminak számító látvánnyal koronázták meg. Ezt a filmet mindenképpen moziban kell látnod!

Miről szól?

A távoli jövőben, egy roncstelepen talál rá a kiber-doktor Ido, egy kamaszlány kiborg fejére. A lány agya csodával határos módon sértetlen maradt, így a doki képes őt visszahozni az életbe. Az egyetlen bökkenő, hogy Alita – akit Ido saját lányáról nevezett el – semmire sem emlékszik a múltjából. A lány új testet kap, s szépen lassan elkezdenek előtörni belőle az emlékek: a gyámoltalannak tűnő Alita valójában nem is olyan törékeny?

Hol láthatom?

Cinema City – Szombathely

Agora Savaria – Szombathely

Boldog halálnapot 2.

Néha egy kis borzongás sem árt, különösen a sötét moziteremben. 2017-ben óriási (pozitív) meglepetést okozott a Boldog Halálnapot! című horror-vígjáték, így nem volt kétséges a folytatás.

Miről szól?

Az előző filmből ismert Jessica Rothe visszatér Tree szerepében, s felfedezi, hogy hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek...

Hol láthatom?

Cinema City – Szombathely

Agora Savaria – Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában