konyha

2019.02.15. 11:30

Csülkös buci kemencében

A kenyér és a langalló mellett különleges finomság a csülkös buci.

Tersztyánszky Krisztina

Íme a kész csülkös buci Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók: egy egész hátsó sertéscsülök, babérlevél, hagyma, fokhagyma, só a főzéshez. A tésztához: egy kiló BL 80-as liszt, öt deci kézmeleg víz, tíz deka kovász, egy teáskanál só.

A csülköt a fűszeres lében puhára főzzük, majd kicsontozzuk, zsírját, bőrét eltávolítjuk és elfelezzük.

Íme a kész csülkös buci
Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A liszthez hozzákeverjük a sót, majd beletesszük a kovászt és addig gyúrjuk, amíg kenyértészta állagú lesz. Formázzuk, és egy órát pihentetjük. Ekkor kettévesszük, körlappá nyújtjuk, beletesszük a közepébe a fél csülköt, a szélét felhajtogatjuk. Ismét bucivá formázzuk és pihentetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőbe toljuk. Félidőben vízzel megkenjük, és készre sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!