szavazásösszesítő

2020.03.02. 11:00

Olvasóink többsége nem tartja a nagyböjtöt

Hagyományunkhoz híven minden héten felteszünk olvasóinknak egy kérdést. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a húsvéthoz közeledve megtartják-e a nagyböjtöt?

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A szavazók többsége (57%) nem foglalkozik a böjttel. Elképzelhető, hogy ebben a felgyorsult világban nincs arra idejük, hogy a menü tervezésével is foglalkozzanak, főleg, ha többfős családról van szó, nemcsak magukról.

A válaszadók 21%-a igyekszik figyelni a táplálkozására és pénteken nem eszik húst. 16% igen szigorúan tartja a böjtöt, vagyis a napi háromszori étkezést és egyszeri jóllakást, bizonyos ételek elhagyását és a húsmentes étkezést. 6% szerint a böjtnek az egészségben is nagy szerepe van, ezért, ha nem is olyan szigorúan, de igyekszik betartani az előírtakat.

 

A húsfogyasztás csökkentése, a zsíros ételek elkerülése és a zöldségek növelése az étrendben valóban jó hatást gyakorolhat az egészségünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!