hirdetés

2020.09.08. 18:22

Egy kis segítség a harmonika ajtó választásához

A nyílászárók központi jelentőséggel bírnak, hiszen befolyásolják az ingatlan kényelmes használatát, valamint az enteriőrre is hatással vannak.

Fotó: pixabay.com

De mégis milyen beltéri ajtó típus mellett érdemes letenni a voksot? Ha a bejárati ajtóról van szó, akkor elsődleges a biztonság, hiszen ez az elsőszámú védelmi vonal a külvilág és az otthon nyugalma között. A beltéri ajtók esetében viszont a minőség, a megjelenés és a praktikum a leginkább lényegesek.

Legyen bármekkora is a rendelkezésre álló ingatlan, plusz alapterületből soha nem lehet elegendő. Nem véletlen, hogy minden korábbinál kedveltebbek a harmonika ajtók, amelyek esetében nem kell az ajtónyitásra plusz helyet fenntartani. Tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha csak ritkán zárjuk le az érintett helyiséget, mégis jól jön, ha valami elválasztó funkcióval bíró ajtó szolgálja a kényelmet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a minőség fontosságát. Ez különösen így van akkor, ha a harmonika ajtókról van szó. Mindannyiunk emlékei között élnek még azok a fehér megoldások, melyek egykor az egyetlen opciónak számítottak. Ma már egészen másként van ez, és mind a színek, mind a minőség tekintetében prémium kategória áll rendelkezésre a megfelelő cégnél.

Harmonika ajtó vásárlás előtt is több szempontot kell majd átgondolnia (forrás: szalafa.hu). Alapvetően kétféle működési elvet különíthetünk el egymástól. Az egyik esetében minden harmonikaajtó szárny függőleges tengely mentén vannak felfüggesztve, méghozzá egy ponton. A sínen guruló ajtószárnyak így nem terhelik a pántokat. Nyitás alkalmával a szárnyak egymásra tudnak záródni.

A másik harmonika ajtófajta esetében több kis ajtószárnyra bontja a szakember a nyílást, és azok teljesen egymásba tolhatóak. Ennek nagy előnye, hogy a megfelelő falvastagság esetén teljesen eltüntethetőek a falban az ajtószárnyak. Hasonlóképpen kedveltek a tolóajtók, melyek az erkély felől éppen úgy remek választásnak bizonyulnak, mint két helyiség között. A helytakarékos megoldások esetében ma már az esztétikus megjelenésről és a stílusos színvilágról, dekorációról sem kell lemondani. Takaríts meg helyet, és alakítsd otthonod ízlésednek megfelelő beltéri ajtók segítségével!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában