Szponzorált tartalom

2020.10.30. 07:54

Ezért érdemes szájzuhanyt használni

A szájzuhany egyértelműen fontos szereplője a rendszeres fogápolásnak.

Mire jó igazán a szájzuhany?

A szájzuhany a fogközök és az ínyszél megtisztításának professzionális eszköze. Amennyiben napi rendszerességgel használod, akkor jelentős mértékben képes csökkenteni a gyulladás okozta szájüregi problémákat, és jelentős szerepet játszik olyan szájproblémák megelőzésében, mint a fogínyvérzés, a fogszuvasodás vagy éppen az ínygyulladás!

A szájzuhany tehát egyértelműen fontos szereplője a rendszeres fogápolásnak, mert a gyakori, naponta történő használata egyaránt egészségesebbé teszi az ínyt és a szájüregi nyálkahártyát, ráadásul ellenállóbbá is teszi azokat a periodontális betegségekkel szemben!

A szájzuhany segíthet a rossz baktériumokat kordában tartani

A szájon belül mindazon területeken, amelyeket szájzuhannyal tisztítasz, kiemelt mértékben csökken a káros baktériumok száma. Ezen kórokozók felelősek elsősorban az egyes szájüregi panaszok kialakulásáért, továbbá aktív szerepet játszanak a fogszuvasodás kialakulásában.

Gyermekek számára úgy is fogalmazhatsz, hogy a „szájzuhany elűzi a fognyűvő manókat és a kis fehér tejfogacskák igazán boldogan mosolyognak majd, hogy milyen szép tiszták és egészségesek maradhatnak!”

Mennyire fontos a szájzuhany?

A szájzuhany tehát rendkívül hatékony, a helyes és alapos fogtisztításhoz, továbbá a megfelelő szájhigiénia fenntartásának érdekében naponta kéne mindenkinek alkalmaznia. Tény ugyan, hogy nem helyettesítheti a fogkefét, ám tökéletesen kiegészíti!

A szájzuhany, a fogkefe és a fogkrém hármasa olyan, mint a magyar gasztronómiában a só, bors és paprika. Melyiket lehet elhagyni ezek közül? A paprikát? A sót? A borsot? Egyáltalán, melyiket érdemes elhagyni? Egyiket se!

Ám a szájzuhanynak is többféle változata létezik, ezért érdemes kicsit alaposabban utánajárni ahhoz, hogy megtaláld a Neked megfelelő típust!

Hogy működik a szájzuhany?

A szájzuhany sima vízzel működik, de igény szerint tehetsz a víztartályba a víz mellé egy kis szájvizet is. A fúvókái segítségével víznyomással tisztítja meg a fogközöket és az ínyszélt. A víznyomás erőssége állítható, általában hátsó fogaknál erősebb víznyomást is elbírunk, a frontfogaink esetében pedig az íny jobban feszül, gyengébb víznyomás a kényelmes. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia.

Egyes szájzuhanyok masszázs funkcióval is el vannak látva, ebben az esetben beállítható, hogy a víz szakaszosan, pulzálva áramoljon. A pulzálás felpezsdíti az íny vérkeringését. Ahogy a vállunknak és a hátunknak is jól esik egy masszázs, úgy az ínynek is.

Választhatsz otthoni vagy utazó szájzuhanyok közül is, ez utóbbi akár egy kis fürdőszoba esetén is ideális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!