2020.10.11. 07:00
Új köntösbe bújtatott káposzta ínyenceknek
Egyszerűen elkészíthető egytálételt ajánlunk azoknak, akik szeretik a káposztát, de valami újra vágynak.
Fokhagymás bundás káposzta
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók: 50 deka fejes káposzta, 5 deka sonka, 10 deka füstölt sajt, egy fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, őrölt bors, 3 tojás, 2 deci tej, 10 deka finomliszt, fél kanál sütőpor, őrölt szerecsendió, só ízlés szerint.
A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg. Eleinte fedő nélkül főzzük, így nem lesz csípős az íze. A megfőtt káposztaleveleket szűrjük le, a vastag szárrészeket távolítsuk el. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd kevés olajon kissé pirítsuk meg. Adjuk a hagymához a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztát szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával.
A tojásokat verjük fel, keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A káposztás keveréket tegyük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőben süssük körülbelül 25 percig.