Szponzorált tartalom

2020.11.19. 15:50

Egyszerre két bútort veszünk egy ágyazható ülőgarnitúrával

Hogyan lehet nagyot spórolni a bútorvásárlással? Ha egyszerre két bútort veszünk! Pontosabban fogalmazzunk úgy: ha olyan bútort veszünk, amely egyszerre két feladatot is képes ellátni. Pontosan ilyen az ágyazható ülőgarnitúra.

Ha egy lakás berendezésénél helyet kell spórolnunk, azt csakis praktikus megoldásokkal tehetjük meg. Nem muszáj kompromisszumokat kötnünk, inkább olyan megoldást kell találnunk, amely minden igényünket kielégíti, de eközben el is fér a neki szánt helyen. Ebben a kategóriában főnyeremény az ágyazható ülőgarnitúra.

Képek forrása: freepik.com

Kettő az egyben megoldás

Tulajdonképpen két bútorról beszélünk, kettő az egyben megoldásról: nappal ülőgarnitúraként funkcionálhat, estére kényelmes fekvőhellyé alakítható át. Így lehet a szoba az egyik pillanatban még nappali, kicsivel később már háló. Szerencsésebb, ha ez a két szobatípus külön kap helyet az otthonunkban, erre azonban nincs mindig lehetőség. Akkor pedig könnyedén variálható berendezésre lesz szükség, amely segít az átállásban.

A kiindulási darab változatos méretű lehet. Egy kis kanapé is átalakítható kétszemélyes fekhellyé, de az is előfordul, hogy egy hatalmas sarokülőből varázsolhatjuk elő az ágyazható részt. Ezek között az ízlésünk szerint, illetve a rendelkezésre álló hely alapján választhatunk.Mindig kell a hely a vendégeknek

Mikor a legnépszerűbb egy ágyazható ülőgarnitúra? Az egyik lehetőséget már említettük: ha kicsi a lakás, úgy kell azt berendezni a saját magunk számára, hogy a nappali időtöltéshez, de az éjszakai pihenéshez is alkalmas legyen. Van azonban egy másik lehetőség, amely akkor is előfordulhat, ha a hálószoba és a nappali két külön helyiségben kap helyet. Ez pedig az a szituáció, amikor vendégeket fogadunk, akik nálunk is éjszakáznak. Nem ritka ez, ha vannak olyan barátaink, rokonaink, akik messze élnek tőlünk, így egy látogatás alkalmával nincs már lehetőségük hazautazni.

De ha a 2020-ban kialakult helyzetre, a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra gondolunk, akkor is praktikus egy ágyazható ülőgarnitúra, ha a vendégek este nyolc óra után még szeretnének maradni, de a korlátozások miatt ezt követően az utcára már nem mehetnek ki. A lényeg: ha átmeneti szállást kell biztosítani, arra tökéletes ez a bútordarab.

Kinyitható vagy kihúzható?

Ami a típusait illeti, beszélhetünk kinyitható és kihúzható verziókról. Ha állandó fekhelyről van szó, azaz a nappaliból minden nap hálót szeretnénk faragni, a kinyitható megoldások között keresgéljünk. Ennél a matrac, a fekvőfelület mérete a meghatározó, amely két felnőtt esetén nem árt, ha legalább 180 centiméter széles és 200 centi hosszú. Az is fontos, hogy ez a felület egységes legyen, ne legyenek benne törések, azaz biztosítsa a megfelelő pihenés körülményeit. Ebben a kinyitható megoldások jobban teljesítenek.

Ha „csak” vendégágyként funkcionál az ágy, a kihúzható verziók között is keresgélhetünk. Ezeknél a fekvőfelület két részből áll össze, amely egy-két éjszakára megfelelő, hosszabb távon viszont kényelmetlen lehet. Ha ilyen megoldással fogadjuk a vendégeket, rövidtávon csodásan érzik majd magukat az ágyazható ülőgarnitúránkon, viszont eszükbe sem jut, hogy hetekre letáborozzanak a nappalinkban...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!