kozmetika

2021.09.26. 07:00

Sminktetoválást szeretne, de problémás a bőre? Pochron Bianka elmondja a megoldást

Számos ízlésbeli tényező befolyásolhatja azt, hogy végül milyen sminktetoválás mellett döntenek azok, akik rászánják magukat egy ilyen tartós eredményt ígérő szépészeti beavatkozás elvégzésére. Jó hír számukra, hogy a szemhéj- vagy ajaktetoválások közül szinte mindenki a kedvére választhat, a szemöldök esetében azonban a bőrtípus hatással lehet a végeredményre.

Polgár Patrícia

Kizáró tényezők lehetnek a sminktetoválások mindegyikénél bizonyos bőrhibák vagy bőrbetegségek. Ilyen például az ekcéma, az extra kiszáradás vagy például a heggyógyulási problémák. Ezeket azonban lehet orvosolni, gyógyulás után már gond nélkül elkészíthetők a tetoválások. – Hogy kinek milyen a bőrtípusa, az viszont lényeges a szemöldöktetoválások elkészítésekor, ugyanis arcunk egyik legmeghatározóbb pontja a sokak számára kritikus T-vonalban helyezkedik el, a bőrtípus pedig befolyással lehet a végeredményre – tudjuk meg Pochron Bianka sminktetováló, kozmetikustól. Hozzáteszi, szakmájában eléggé megosztó kérdés, hogy a problémás bőrtípusokba lehet-e tetoválni, ám ő úgy gondolja, a megfelelő technikát, gépbeállítást és pigmentfajtát megválasztva bizony lehetséges. Fontos az is, hogy a vendég tudjon kompromisszumot kötni.

– Lehet, hogy ő a természetesebb hatást eredményező szálas technikát szeretné, viszont én nem azt fogom neki ajánlani, mert az egy év múlva már nagyon elhalványodna. Helyette sokkal tartósabb hatást ígér a púderes technika – magyarázza. Hozzáteszi, a bőr egy idő után képes feltelítődni pigmentekkel, így azokat a sokadik kezelés előtt el kell távolítani a bőrből. Külön említést érdemel a rozácea: az ilyen bőrproblémával küzdőknek sem kell lemondaniuk a sminktetoválásról, azonban azt tudniuk kell, hogy az ő bőrükben a pigmentek mindig hideg tónusúra gyógyulnak.

Megtudtuk, hogy a jó smink tetoválás három év után szinte láthatatlan a bőrön. Addigra a pigmentek szinte teljesen elhalványodnak – a gyártók így próbálnak a sűrűn változó és gyakran az aktuális divathoz igazodó vendégigényeknek megfelelni. Az Európában tevékenykedő szakemberek munkájára az orosz és ukrán trendek vannak nagy hatással, ők diktálják az európai divatot. Bianka elmondta, hogy a száj- és szemhéjtetoválások esetében is rengeteg technika közül választhatnak a kuncsaftok. Vannak azonban olyan újdonságok – például gyöngyházfény hatású ajkak, butterfly (színes, átmenetes) szemhéjtetoválás –, amelyeket Bianka szerint azok a szakemberek, akik hosszú távon gondolkodnak, sosem készítenének el. Évek alatt a színek elváltozhatnak, és nem a jó irányba. Ezeknek megvan az a hátulütőjük, hogy a valóságban hónapok elteltével nem úgy fognak már kinézni, mint ahogy azt a friss munkákról készült fotók mutatják.

Kiemelt képen: Zsírosodásra hajlamos, problémás bőrű vendégeinek a púderes szemöldöktetoválást javasolja Pochron Bianka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában