vaol.hu podcast

2024.01.20. 11:30

A túrák téli hétvégéje - Bogáti Andrással beszélgettünk

Most hétvégén több túra is várja a szabadba vágyókat. Érdemes rétegesen öltözni, és nem árt, ha eszünkbe jut: a kullancsok ellen ebben az időszakban is védekezni kell.

Horváth László

Bogáti András

Bogáti Andrással, a Borostyánkő Természetbarát Sport- egyesület technikai és oktatási felelősével ezúttal a téli, Szombathely környéki, vasi túrázási lehetőségekről beszélgettünk. Kezdésként kaptunk néhány hétvégi ajánlatot. 

– A hétvégére szép időt mondanak az időjósok – kezdte Bogáti András. – Szombaton az Írottkő Natúrpark területén két vezetett túra is lesz. Másnap, vasárnap az Őrségi Nemzeti Parkot lesz érdemes felkeresni, ekkor tartják meg a Hármashatár túrát. Aki nem szerelmese, de várja a tavaszt, annak is jó kimennie a természetbe. Ráadásul helyenként kis hólepellel találkozhatunk. 

Megtudtuk, tavaly decemberben a Herényiek Házába összejövetelre hívta Bogáti András a vasi túravezetőket. Szakértők tartottak életmentési bemutatót, majd jó hangulatú eszmecsere következett. A találkozónak lesz folytatása. 

Beszélgetésünkből megtudhatják továbbá, miről társalognak túra közben, szövődtek-e szerelmek, illetve azt is, hogy a kullancsok télen is támadnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában