Nem a szokványos volt

2024.02.10. 07:00

Simon Tibor körmendi fodrászmester lakótelepi szalonja kórházi sürgősségi osztállyá változott - fotók

Ilyen nincs és mégis van - Simon Tibor körmendi fodrászmester lakótelepi szalonja kórházi sürgősségi osztállyá változott egy nap erejéig. Természetesen, csakis a farsang kedvéért.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Bartók Béla lakótelep fodrászatában már a bejárati ajtón elhelyezett felirat is jelezte pénteken: ez a nap nem a szokványos mederben zajlik, sőt, nagyon is más, mint a többi. Sürgősségi haj ambulancia - olvashatta mindenki, aki a fodrászatba érkezett hajat vágatni, festetni, csavartatni vagy daueroltatni. Simon Tibor mesterfodrász, a farsang ötletgazdája műtős orvosnak öltözve, nyakában fonendoszkóppal, fején fül-orr-gégészeti vizsgáló homloktükörrel fogadta a kuncsaftokat, nem is akármilyen módon. Mindenkit felvett a fodrász-osztályra: külön cetlire jegyezte fel a vendég (beteg) adatait, a beavatkozás típusát, a hajdoktor nevét, majd pecséttel és aláírással látta el a farsangi ambuláns lapot. Ugyanígy zárójelentés is kiadott a munka végeztével, a papírok szerint mindenki gyógyultan és boldogan távozott a sürgősségi haj- ambulanciáról. Közben a háttérben - a maximális összhatás kedvéért - a Vészhelyzet című amerikai sorozat főcím zenéje szólt. Szinte láttuk magunk előtt Bentont és Ross doktort. 

A két hölgy kolléga, Nagy Enikő és Horváth Natasa is partner volt a farsangi mókában, mindketten jelmezbe bújtak. A vendégeknek is tetszett a nem mindennapi fodrászati kaland, Sütő Anita például elvállalta a sérült szerepét, Törökné Ferenc Évát pedig kerekesszékkel tolták a fodrászszékhez, akár egy igazi beteget. A körítés nem volt semmi: a tükrökön művér-foltok látszódtak, az ablakokban kötszerek, maszkok, rugalmas pólyák sorakoztak, sőt még egy alkalmi infúziós állványt is felállítottak. 

Nem új keletű dolog a körmendi hajszalonban a farsangolás: volt olyan év, amikor a fodrászok cigányoknak öltöztek, de olyan is előfordult, hogy a Hungária együttest idézték meg. Tavaly rabjelmezben dolgoztak. 

A körmendi fodrászatban mogyorókrémes és gyümölcsös mini fánkot, valamint meggy- és körteitalt kínáltak mindazoknak, akik belecsöppentek a szalon különleges farsangi élménynapjába. Ilyen nincs, és mégis van. Remek ötlet a fodrászoktól, most már évek óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában