2024.02.11. 13:35
Tökéletes farsangi fánk recept, egyenesen a nagymamától
Banga László, a Kerekes Cukrászda tulajdonosa, megosztja velünk nagymamája, Horvát Ilona által őrzött titkos farsangi fánk receptjét, amely a családjuk számára mindig a legkedvesebb farsangi emlék.
Banga László, a Kerekes Cukrászda tulajdonosa, megosztja velünk nagymamája, Horvát Ilona által őrzött titkos farsangi fánk receptjét
Fotó: © Cseh Gábor
A podcastben lépésről-lépésre végigvesszük a fánkkészítés minden mozzanatát.
Farsangi szalagos fánk recept
Ötven darab fánk lesz ebből a receptből
Alapanyagok előkészítése:
A tej felét megmelegítjük, majd egy kiskanál cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. Hozzáadunk 3-4 evőkanál lisztet, hogy kovászt készítsünk, majd hagyjuk pihenni, amíg fel nem fut.
Közben a tojások sárgáját, vajat és a maradék cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, rumot, lisztet, sót, majd alaposan kidagasztjuk. Ha már egynemű a tészta, hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, és óvatosan összegyúrjuk, hogy egy nagyon könnyed, lágy tésztát kapjunk.
Az elkészült tésztát egy órán át meleg helyen hagyjuk kelni. Amikor megkelt, kiborítjuk egy nyújtódeszkára, és az ujjainkkal kihúzzuk, ügyelve arra, hogy ne használjunk nyújtófát, hogy megőrizzük a tészta légies szerkezetét.
Kiszaggatjuk a tésztát, majd újabb fél órán át kelesztjük.
Egy magasabb falú lábosban felmelegítjük a zsír és olaj keverékét. A fánkokat kisütjük mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.
A még melegen kisült fánkokat meghintjük vaníliás porcukorral.
A fánk tészta nagyon érzékeny, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy minden alapanyag langyos legyen, és a konyhában ne legyen huzat. Csak így érhetjük el, hogy a fánkok tökéletesen megkeljenek és puha, szalagos fánk legyen a végeredmény.
Hallgassák meg Banga Lászlóval készült podcast beszélgetésünket!
Reméljük, hogy önök is szeretettel készítik el nagymamám kedvenc farsangi fánkját, és hogy az otthoni sütés varázsa egy kis nosztalgiát hoz az önök otthonába is. - mondja Banga László
A legjobb receptek mindig a szeretet és az emlékek ízét hordozzák magukban. Jó étvágyat és boldog farsangi ünneplést kívánunk mindenkinek!
vaol.hu podcast
- Bepillantunk a divatvilág kulisszái mögé – Rónaszéki Anna modellel beszélgettünk
- KULTivátor Podcast: Ki tudja hova lett a mozaik a szombathelyi aluljáróból?
- Vendégünk Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere
- Szinte minden, amit a munkahelyi asztrológiáról tudni érdemes - Vendégünk Balogh Ildikó önismereti asztrológus
vaol.hu podcast
- Bepillantunk a divatvilág kulisszái mögé – Rónaszéki Anna modellel beszélgettünk
- KULTivátor Podcast: Ki tudja hova lett a mozaik a szombathelyi aluljáróból?
- Vendégünk Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere
- Szinte minden, amit a munkahelyi asztrológiáról tudni érdemes - Vendégünk Balogh Ildikó önismereti asztrológus
- Beszélgetés Balogh János színésszel – Kimagasló alakítás a Beszélő trófeák című filmben