vaol.hu podcast

2024.03.17. 14:23

A csepregi Rumi Edina élete inspirációként szolgálhat másoknak is

Érdekes vendég érkezett hozzánk; karrierje olyan út, amivel hallgatóinknak is érdemes megismerkednie. Kristóf Roland beszélgetőtársa Rumi Edina.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Rumi Edina tagja az autisták országos szövetségének, és érintett ebben. Edina életútja inspirációként szolgálhat másoknak is. Sok szakmát kipróbált, ezek közül legmeghatározóbb talán az volt, amikor mosodát üzemeltetett. 

- Ez a cég tíz évig működött – mondta Rumi Edina. – Kényszervállalkozó lettem. Az akkori párom daganatos betegséggel küzdött, emiatt a korábbi munkáinkat nem tudtam egyedül ellátni. Ekkor jött az ötlet mosodát nyitok. Csepregi vagyok és a szomszéd városban, Bükön több panzióst is megszereztem magamnak. Ekkoriban a lányom másfél éves volt. A párom orvoshoz vittem, a gyermekem gyógytornára. Amikor végeztünk, levonultam a pincébe, és elvégeztem a mosodai teendőket. Szeretettel csináltam ezt a munkát. A kollégáimnak is azt mondtam, szívvel végezzék. A vendég érezze a törődést, amikor belebújuk a takaróba. Egy évtized múltán nehéz döntést kellett meghoznom: abbahagyom. Számomra többet ér, hogy többet lehessek lányommal.

A beszélgetés itt még korántsem ért vége, hallgassa meg a teljes podcastot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!