Várjuk az igazit

2024.03.02. 07:00

Négy szingli vasi fiatalt kérdeztünk társkereső tapasztalatairól - Milyen buktatókkal kell szembenézni ma?

Bár úgy tűnik, a mai világban könnyű az ismerkedés, az egyedülállók számának növekedése mégiscsak azt jelzi, sokan elakadnak az „igazi társ” megtalálásához vezető úton. Négy szingli fiatal osztotta meg velünk társkereső tapasztalatait.

Gáspár Eszter

Illusztráció!

Fotó: Nagy Gábor

Az online társkereső platformok egyre népszerűbbek, mivel lehetőséget nyújtanak arra, hogy az emberek könnyen megtalálják azokat, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek és kölcsönös vonzalom alakulhat ki közöttük. Elméletben jól is működik, de a gyakorlat mást mutat. Felkerestünk négy szingli vasi fiatalt, akik megosztják velünk tapasztalataikat. Bár úgy tűnik a mai világban, nagyon könnyű az ismerkedés, a tapasztalat azt mutatja, hogy pont ellenkezőleg.

Társkereső
Fiatalok osztották meg velünk társkereső tapasztalatait Fotó-illusztráció: Nagy Gábor

Társkereső: Nem minden kapcsolatban élő ember boldog és nem minden szingli boldogtalan

Sohasem fogok arra célozgatni, hogy a szingliség hiba, vagy hogy ha valaki szingli, annak okvetlenül van valami baja. Mert mint valamennyien tisztában vagyunk vele, a szingliség normális állapot a modern világban, az élet egy bizonyos pontján akárkiből lehet szingli, és ez az állapot ugyanolyan érdemes tiszteletre, mint a házasság szent köteléke. 

- részlet az örök szingli film, Bridget Jones naplójából.

A szingliségnek van egy jelentős szabadság- és kényelmi faktora: olyan életet él a „fiatal”, ami neki tetszik, nincsenek kompromisszumok - gondolhatják ezt a párkapcsolatban élők.

  • A megkeresett harmincas fiatalok abban egyet értenek, hogy nem így képzelték el az életüket. Gyerek fejjel ilyenkor már férj, illetve feleségről esetleg gyerekről álmodoztak. De az élet közbeszólt.
  • A szinglik párkeresése nem csak a szövevényes randihelyzetekről és vicces történetekről szólnak, hanem arról is, hogy leküzdik a korlátaikat és felfedezik saját erejüket. Mindez egyre magabiztosabbá és erősebbé teheti őket. Ráadásul felfedezik, hogy vannak olyan kapcsolatok, amelyek csak visszafognák őket, és jelenlegi életükben nem kell senkitől semmilyen engedélyt kérniük.

Dávid, 32 éves

- Szeretnék egy kapcsolatot, én is, egy társsal képzelem a jövőmet. Sajnos ahogy telik az idő, egyre nehezebb normális lányt találni. A társkeresőket aktívan használom. Két végletet tapasztaltam: vannak azok a lányok akik nagyon könnyen adják magukat, ezen már rég túl vagyok, az ilyenre már nincs szükségem. A másik véglet, aki tőlem várja, hogy megoldjam az életét. Nem képes egyedül boldogulni az életben és csak azért keres pasit magának, hogy eltartsa. Én egy társat szeretnék, akivel boldogabb vagyok, mint nélküle. Egy olyan nőt aki tisztába van az értékeivel, magabiztos, és tudja mennyit ér, akit meg kell hódítani. Sajnos ez manapság nagyon ritka.

Bence 29 éves

- Az internetes társkeresés egy jó szórakozás, tudom, hogy van aki ott találta meg a boldogságot, de nekem ez még nem sikerült. Sokan filteres képeket raknak fel magukról, amikor személyesen találkozunk egy cseppet sem hasonlít arra a lányra, akinek mutatta magát, ez nagyon kiábrándító. Tudom a férfiak is előszeretettel tesznek fel olyan képeket amik nem fedik a valóságot, de számomra ez felfoghatatlan.

Dóra 33 éves

- Harminc felett azt hiszem sokkal nehezebb. Már pontosan tudom mit akarok, nem megyek bele felesleges körökbe. Jól érzem magam egyedül is. Ez nem volt mindig így, korábban sokszor belementem rossz és megalázó kapcsolatokba, csak hogy ne legyek egyedül. Ma már hamar észre veszem a „pirosan villogó lámpát”. Az internetes társkeresőket is kipróbáltam, de nem az én világom. Nem tudom egy kép alapján eldönteni, hogy tetszik-e az illető. Volt pár randim, de egyik sem aratott nagy sikert. Maradok a személyes megismerkedésnél, ha van kémia és vibrálás akkor van értelme, hiába egy szépfiú a randi partnerem, ha csak pislogunk egymásra és egy mondatot nem tudunk beszélgetni.

Szandra 29

- Bevallom érzem, hogy nagy a nyomás rajtam. Én is szeretnék családot, mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni. Azzal nem számoltam, hogy ennyi idősen még keresem az igazit. Két éve vagyok szingli. Élvezem az életet, de hiányzik valaki. Voltak randijaim, jelenleg is találkozom egy fiúval, akit a társkeresőn ismertem meg. Nem akarom elkiabálni mert még csak pár találkozáson vagyunk túl, de felkeltette az érdeklődésemet.

Egy valamit megtanultak a vak randik világában, soha nem megyek első randi vacsorázni és kirándulni. Maximum egy kávé, és a randi elején jelzem nincs sok időm. Ez azért fontos, mert ha kiderül, hogy nincs vonzalom akkor hamar véget lehet vetni a randinak és kevesebb kínos pillanat adódik. 

Mindenkinek van egy rejtett vágya, hogy megtalálja az igazi társát, akivel tökéletesen kiegészülve boldogabbá és teljesebbé válik az élete. Még ha nem is valljuk be nyíltan, de belül mindannyian hiszünk abban, hogy létezik valaki a világon, aki számunkra lett teremtve, és akivel együtt minden jobbá és szebbé válik. Tudjuk, hogy ez nem mindig könnyű út, sok munkával, odafigyeléssel és kompromis - szummal jár. Az igazi társ az, aki nemcsak mellettünk áll a jóban és a rosszban, hanem segít abban is, hogy az életünk minden egyes napja értékesebbé váljon.

Vajon hihetünk még a tündérmesékben?

A tündérmesékben a hercegnő megcsókolja a rút varangyot, és az daliás herceggé változik. A való életben viszont a herceget csókolja meg, aki pedig rút varanggyá változik

- Paulo Coelho

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában