Megtelt élettel

2018.06.18. 12:30

„Belakták” az új szombathelyi fitneszparkot

2017 decemberében adták át a területet a Stromfeld-lakótelep mellett. A város a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban nyert 16 millió forintot a megvalósításra.

Lakosi Gabriella

Ádám Viktor szinte mindennap ott készül a Ninja Warrior versenyre, a park jó terep Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A hely beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hamar megtelt élettel, és a jó idő beköszöntével már szinte folyamatosan használják a területet. Közösségépítő funkciója is lett. A fi tneszpark egyébként különlegesnek számít, mert szinte minden elképzelhető szabad testsúlyos gyakorlatot el lehet végezni az ott lévő eszközökön. Ez a park ugyanis annyiban különbözik például a Csónakázótónál lévőtől, hogy itt nem gépek vannak. Hasonlóan a Joskar-Olán lévő létesítményhez, itt minden a saját testsúlyos edzésről szól. Ha pedig valaki saját kiegészítőket is hoz – például TRX kötelet vagy medicinlabdát – akkor tényleg minden izomcsoportot át lehet mozgatni. Az ideális körülményeknek pedig hamar híre ment az egész városban, Szombathely minden részéről érkeznek oda mozogni vágyók. A street workout edzésforma majdnem minden igényét kielégíti a fi tneszpark – mondta Ádám Viktor, aki egyébként a Ninja Warriorra is tud így készülni. Ő hetente négy-öt alkalommal is kilátogat Oladról a stromfeldi lakótelephez, mert kellemes, családias légkörben zajlanak itt az edzések. Nemoda Virág azt mondta, ő még csak néhány alkalommal használta a fi tneszparkot, de tetszik neki a légkör. A területen egyébként a húzódzkodáshoz, tolódz kodáshoz, lábedzéshez és hasizom-erősítéshez is rendelkezésre áll minden, így bárki – edzettségi szinttől függetlenül – megtalálhatja a számára ideális eszközöket.

Ádám Viktor szinte mindennap ott készül a Ninja Warrior versenyre,
a park jó terep Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában