játékosan

2018.03.15. 08:00

Különleges családi programok a hosszú hétvégére Vas megyéből

Valami különleges családi programra, esetleg közös játékokra vágyik? Adunk néhány tippet, mivel töltse a hosszú hétvégét a család:

Gulyás Regina Olimpia

1. Nővényismeret a szabadban

Séta a körmendi várkertben Fotó: GRO

Némi előkészítést igényel ugyan ez a családi játék, ám annál nagyobb kaland lehet a gyermekek (és felnőttek) számára. A szülő feladata, hogy apró fotós kártyákat készítsen gyermekei számára, amin a később meglátogatott helyen előforduló növény neve és képe szerepel. Kíváló helyszín lehet a körmendi kastélyparkban található vagy a Dobogó-erdő tanösvény is erre a célra. A kicsik nem csak az élővilágot ismerik meg, de kalandos kirándulást tesznek a megye szép tájain.

2. Március 15-e játékosan

A gyermekek számára érdekessé tehetjük az ünnepi műsorokat azzal, ha összeállítunk egy kérdéssort, melyre majd válaszokat kell adniuk. Lehet akár totó is. A jutalom pedig a szuper időre való tekintettel akár fagylalt vagy egy beltéri fürdőzés is lehet valamelyik megyei fürdővárosban: Bükön, Körmenden, Sárváron, Szentgotthárdon vagy Szombathelyen.

Kérdéstippek:

- Írj le két fontos személyt, aki jelen volt 1848. március 15-én!

- Kinek a nyomdájában nyomtatták ki a 12 pontot?

Számos vasi helység kínál számunkra nagyobb ünnepségeket 15-én, például Szombathely és Vasvár is.

3. Okoskütyük bevetésen

Vas megyében számos vár és kastély található. Ezekkel kapcsolatban is találhatunk ki számukra feladatokat, melyekre a választ egyrészt személyesen, másrészt pedig az okostelefonok által (keresőmotorok) találhatnak.

A sitkei kastélyt a XVIII. század elején barokk stílusban építették át Fotó: Szendi Péter

Feladatok például:

- Írd a kastély/ vár képe alá, hogy hol található (itt megadhatjuk a válaszlehetőségeket, hogy segítsünk a keresésben)!

- Melyik vár/ kastély épült legrégebben? Itt hármat sorolhatunk fel, hogy egyszerű dolgok legyen.

- Párosítsd a vár/kastély urát a helyszínnel!

4. Családi társas értékes nyereményekért

Játszhatunk kedves társasjátékunkkal is (vagy akár a hármas pontban taglalt játékkal), ám a tét most valami igazán különleges lehet. A nyertes csapat választhat majd kirándulóhelyet, programot. Előbbire javaslat: Kőszegi-hegység, Ság-hegy, a fent említett kastélyok és várak, Vasi skanzen, az Őrség, valamely fürdőhelyet, utóbbihoz tippeket pedig aloldalunkon, azaz ITT találhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában