Biztosítás

2017.12.05. 19:02

Sokba kerülhet egy téli baleset

Csaknem napi háromszáz forinttal kerül többe egy téli biztosítás, mint egy nyári. A helikopteres mentés költsége milliókba kerülhet.

Vas Népe

A tavalyi síszezonban síbiztosítást kötők háromnegyede valamelyik osztrák pályára igyekezett. Illusztráció: Shutterstock

 

A tavalyi síszezonban síbiztosítást kötők háromnegyede valamelyik osztrák pályára igyekezett. Illusztráció: Shutterstock

A most kezdődő síszezonban a mentési és ellátási költségek fedezete miatt átlagosan 800 forint körüli napi díjjal kell számolnia az utasbiztosítást kötőknek – miközben a nyaralások idején egy európai útra átlagosan naponta 510, míg nem európai útra 770 forintos átlagos utasbiztosítási díjat költöttek, közölte egy biztosítási portál az MTI-vel. Kitérnek arra: a síelés, snowboardozás nagyobb kockázattal, magas potenciális mentési költségekkel jár, ezért nem meglepő, hogy ebben az esetben az utasbiztosítások napi díja magasabb, mint a nyári turistautazások idején. A sípályáról történő, akár helikopteres mentés mellett a sífelszerelésen kívül például kiegészítő szolgáltatásként a baleset miatt ki nem használt síbérlet, illetve sítanfolyam díját is vissza lehet fizettetni a biztosítóval.

A közleményben hangsúlyozzák: továbbra is keveseknek jut eszébe a felelősségbiztosítás arra az esetre, amikor mi okozunk kárt valakinek. Ha valakinek az orvosi költségét nekünk kell fedeznünk, az akár milliós kiadást is jelenthet, a tartós egészségkárosodás anyagi vonzataiba pedig jobb bele sem gondolni – írják. A portál adatai szerint a tavalyi síszezonban síbiztosítást kötők háromnegyede valamelyik osztrák pályára igyekezett, Szlovákiába a síelők 8-10 százaléka utazott, további 4-4 százalék körül mozgott az olasz és a francia síterepeket választók aránya. A síbiztosítások átlagos időtartama öt nap volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!