SZOMBATHELY

2018.02.26. 12:11

Drágult az olaj, ezért drágul a tankolás 

A benzin átlagára 355 forint lesz szerdától, a gázolaj átlagára pedig 364 forintra emelkedik literenként. Szombathelyen húsz forint körüli különbségeket tapasztalhatnak az autósok a töltőállomásoknál.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A benzin literenként bruttó 4 forinttal, a gázolaj bruttó 5 forinttal drágul szerdán. A 95-ös átlagára így 355 forint, a gázolaj átlagára 364 forintra emelkedik literenként. Az áremelés hátterében az áll, hogy 3,3 százalékot emelkedett a Brent típusú olaj ára a világpiacon, a hordónkénti ár újra 67 dollár körül van. Közben gyengült a forint a dollárral szemben a bankközi devizapiacon. Mozgalmas lett a február a töltőállomások árait nézve, hiszen a múlt héten stagnált a gázolaj ára, a benziné kettő forintot csökkent, február elején pedig 14 forinttal lett olcsóbb a benzin és 12 forinttal a dízel. Szombathely kedden még 346 és 361 forintért is mérnek benzint, a dízel két szélsőséges szombathelyi ára 345 és 366 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!