SZOMBATHELY

2018.03.14. 07:00

Nem maradnak állás nélkül a Styl dolgozói

Van, lehet megoldás, ha munka nélkül maradnak a Styl dolgozói: találhatnak állást a könnyűiparban a szombathelyi járásban.

VN

A gyár jövője még kérdéses Fotó: VN-archív

Nem kaptak fizetést, hétfőn tüntettek – megoldásra várnak a Styl dolgozói. Még nem tudni biztosan, hogy megszűnik-e a több mint négyszáz dolgozó munkahelye, és ha igen, akkor mikor, de az biztos, hogy kapnak segítséget, ha állás nélkül maradnak.

A gyár jövője még kérdéses Fotó: VN-archív

- Jelenleg a szombathelyi járásban száz álláslehetőség van a textil- és könnyűiparban, cipő- és ruhagyártásban – mondta el megkeresésünkre Bálint András, a szombathelyi foglalkoztatási és munkaerőpiaci irodát működtető cég ügyvezetője. Nem csak a Styl károsultaknak segítenek megfelelő munkát találni – tette hozzá. Tavaly év végén készült friss adatbázis: abban hatszáz szabad álláshely szerepel, több szektor lehetőségeivel. Leszűrve a felmért helyi munkalehetőségeket: a varrónők, betanított varrónők az eddigi munkakörüknél maradva száz álláslehetőséget találnak. Sőt, a szombathelyi járáson kívül a megye más pontjain is vannak lehetőségek ebben a szegmensben, Jánosházától Szentgotthárdig – tette még hozzá Bálint András. Ha munka nélkül maradnának a Styl dolgozói, személyes tanácsadással tudnak segíteni, sőt, bizonyos esetekben leendő munkaadóikat is tudják ösztönözni, hiszen akár bértámogatást kaphatnak a most futó foglalkoztatási program keretében. A szombathelyi önkormányzat a hétfőn tartott tüntetés résztvevőivel közölte: az Akacs Mihály utca 8-10. szám alatti irodában kaphatnak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!