Vajon kik lesznek a Mesterek Mesterei?

2018.09.22. 07:00

Társadalmi megerősítéssel a szakemberhiány ellen

Egyre kevesebb fiatal választja az építőipart, ezért életbe vágóan fontos visszaállítani az építőszakmák társadalmi megbecsülését. Ez a célja a megújult Mesterek Mestere díjnak. Az idén először az elégedett megrendelők ajánlhatják a szakembereket.

VN

Mester egy asztalosműhelyben I

Fotó: shutterstock

– A panaszkodáson túl, hogy „nem lehet találni egy jó mestert”, mi magunk is tehetünk a szakemberhiány ellen. Például azzal, hogy közösségi szinten megbecsüljük a jó szakembereket, elismerjük a munkájukat, pozitív példát állítva a pályaválasztók elé – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Mester egy asztalosműhelyben I
Fotó: shutterstock

A pozitív megerősítés ráfér a szakemberekre. Az eddigi tapasztalatok alapján nem szívesen kérkednek a munkáikkal, és elriasztja őket a pályázattal járó adminisztráció. Ezért egyszerűsödött a Mesterek Mestere díj nevezési feltétele, amelyre az elégedett megrendelők jelölhetnek szakembereket. Szakembert ajánlani a pályázat honlapján található lap kitöltésével és beküldésével lehet november 4-ig. A közönségszavazásra jövő januárban kerül sor, a díjátadót februárban tartják. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek, és használhatják a Mesterek Mestere címet, a szakembert ajánlók nyereménysorsoláson vehetnek részt. Az elismerést országos és közönségdíj kategóriákban is odaítélik. A fődíjról független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A zsű­rizés során szem előtt tartják azt is, hogy az adott mester a munkásságával mennyire lehet példakép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!