Szponzorált tartalom

2019.10.03. 14:54

Vonalkód olvasók többféle kivitelben

Akármilyen vállalkozásról legyen szó, hogyha versenyképes szeretne maradni, akkor nem szabad hátat fordítani a modern eszközöknek.

Unrecognizable warehouse woman worker or supervisor using a mobile handheld PC with barcode scanner.

Természetesen fontos a jó üzleti érzék is, de az értékesítési és a raktározási feladatok során jól jönnek az olyan eszközök, mint a vonalkód olvasók. Ezekkel valamilyen formában nyilván már mindenki találkozott, ha nem máshol, akkor a szupermarketek kasszáinál, de még egy egyszerű kisboltban is gyakran használnak ilyen eszközöket. Hogyha a szupermarketeket vesszük alapul, akkor elég abba belegondolni, hogy mennyit kéne várakozniuk a vásárlóknak, amíg az eladók egyenként bepötyögnek minden terméket a kasszagépbe.

A vonalkód olvasókkal ezzel szemben egy pillanat alatt azonosítják az adott árucikket. Ezen felül egyszerűen nyilvántartható a raktárkészlet. Csupán oda kell tartani a csomagoláson található kódhoz és a lézer egy szempillantás alatt leolvassa, majd kimutatja a kódban található adatokat. Manapság már nem kell dekóder egységekkel és kábelekkel bajlódni, hiszen a vonalkód olvasók kompakt eszközökké alakultak. Ezáltal választhatunk, hogy a vezetékes vagy a vezetéknélküli változat mellett döntünk. A vonalkód olvasókat az 1 és a 2 dimenziós kódokhoz is használhatjuk.

A választás előtt mindenképp ismerni kell az adott modell tulajdonságait, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Az átlagos vonalkód olvasók irodai körülményekhez lettek tervezve. Viszont a raktári vagy a kültéri alkalmazáshoz érdemes a robosztus kialakítás mellett dönteni, ami sokkal ellenállóbbá teszi a szkennert. A vonalkód olvasók USB-n keresztül, illetve bluetooth kapcsolattal csatlakoztathatóak a számítógéphez.

Az sem mindegy, hogy milyen felületen találhatóak a leolvasandó kódok. A lézeres készülékeket például nem lehet használni a képernyőn megjelenő vonalkódok esetében. Ehhez már CCD, illetve 2D szkennerekre lesz szükség. A lézeres változatok a tükröződésre is érzékenyek, ezért az ilyen felületek szintén akadályozhatják a leolvasást. Ez esetben ismét a CCD és a 2D-s vonalkód olvasó lesz a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!