Az Opel felkészült az újraindulásra

A szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően az Opel Szentgotthárd készen áll a termelés újraindítására – tájékoztatott kedden a gyár vezetősége.

Tersztyászky Krisztina

A döntés az autópiaci helyzet alakulásától függ

Forrás: VN-archív/CSG

Fotó: © Cseh Gábor

A PSA csoport számára elsődleges a munkavállalók egészségének védelme és a vállalat jövőjének biztosítása. Az ideiglenes leállás alatt az Opel Szentgotthárdnál egy szigorított egészségvédelmi protokoll bevezetésén dolgoztak, amely több mint száz intézkedést tartalmaz, lefedve mind a termelést, mind az irodai tevékenységeket. Ilyen többek között a testhőmérséklet önellenőrzése, a védőszemüveg és a higiéniai maszk viselése, a biztonságos távolság betartása, az ajtók nyitva tartása a kilincsek érintésének kiküszöbölése végett, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása, a beérkező alkatrészek „pihentetése”, a műszakváltások ütemezése.

A döntés az autópiaci helyzet alakulásától függ
Fotó: VN-archív/CSG

A munkavállalók képviseletében a gyárban működő szakszervezetek, az üzemi tanács, a munkavédelmi képviselők és a gyár vezetősége megállapították, hogy a bevezetett intézkedések magas szintű védelmet nyújtanak, és lehetővé teszik a termelés újraindítását. Ennek időpontját a későbbiekben határozzák meg. A döntés az autópiaci helyzet alakulásától és a hivatalos szervek esetleges további korlátozó intézkedéseitől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!