Ismét több betegnél is diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Vas megyében

Az elmúlt 24 órában újabb 3 személynél állapították meg a fertőzést megyénkben.

vaol.hu

Budapest, 2020. november 13. Pozitív minta az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szûrõbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Szûrõbuszok is segítik a koronavírus-gyanús esetek kiszûrését. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Ahogy arról már beszámoltunk, a beoltottak száma 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta. 106 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 950 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 734 627 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 42 851 főre csökkent. 289 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában újra kérte a még be nem oltottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Vas megyében az elmúlt napokban folyamatosan tíz alatt voltak a napi esetszámok, sőt, kedden egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak, viszont csütörtökön négyet. Az elmúlt 24 órában újabb 3 betegnél állapították meg a fertőzést megyénkben, ami azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta 23567 esetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában