Fontos bejelentés

2022.12.16. 14:05

Hende Csaba: a bucsui és a szombathelyi új bölcsődére, valamint a vásárcsarnokra is több pénzt nyújt a kormány

Szombathelynek hárommillió forint híján 290 millió forint, míg a Bucsunak a bölcsőde beruházáshoz 128 millió forint pluszforrást nyújt a magyar kormány - ezt pénteken dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

"Döntött a Kormány! További 128 millió forintot ad a leendő bucsui bölcsődére, 101 millió forintot az új szombathelyi bölcsődére és 186 millió forinttal megemeli a szombathelyi vásárcsarnok felújítására biztosított összeget" - írta Facebook-bejegyzésében dr. Hende Csaba. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: "Köszönjük szépen!"

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg: a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban megvalósuló egyes projektek összköltségének növeléséről határozott a magyar kormány. Az így nyújtott többletámogatás jóvoltából 300 millió 435 ezer 277 forintból épülhet egy új bölcsőde Bucsuban. A szombathelyi régi városi strand helyén épülő bölcsődére fordítható keretösszeget 660 millió 515 ezer 877 forintra emelték, míg a vásárcsarnok felújítására elnyert TOP-forrás így meghaladta a 2 milliárd forintot, egészen pontosan 2 milliárd 91 millió 245 ezer 727 forintra változott annak támogatási kerete. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!