Érdekességek

2024.01.07. 07:00

Kastélyt 11,48 milliárd forintért? - Megnéztük a luxusingatlanokat, Vas vármegyei a rekorder az eladási listán

Összegyűjtötte 2023 ingatlanpiaci rekordjait az ingatlan.com. A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született. Egy szombathelyi kastélyt ugyanis kereken 30 millió euróért, azaz több mint 11,48 milliárd forintért kínálnak eladásra. Hasonlóan magas összegre pedig eddig nem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán.

Vaol.hu

Különleges bútorok is vannak a 41 szobás ingatlanban

Forrás: ingatlan.com

 A hirdetés szerint a több mint 65 ezer négyzetméteres telken állói 3600 négyzetméter alapterületű, 41 szobás ingatlanban számos különlegesség található: Széchenyi István könyvesszekrénye, Andrássy Gyula gróf ágya és a Mingdinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya is, valamint Napóleon lengyel szeretőjének hálószobabútorai. 

További kivételes „extra”, hogy a kastély saját termálkúttal rendelkezik. Ennek apropóján utánanéztünk annak is: milyen különlegességeket kínálnak még a vasi ingatlanpiacon. Mintegy 850 millió forintért kérnek egy bői hatszobás házért. A hirdetés szerint a háromszintes, több generáció számára is ideális elegáns lakóvilla tágas közösségi helyiségekkel, sok-sok ablakkal, 3 garázzsal, melléképülettel, úszómedencével, külön bejáratú alagsorral. Ennél olcsóbb az a szombathelyi villa, amelyet eladói szerint a csend és a nyugalom jellemez. 

A Kámoni arborétum közelében elhelyezkedő épület 1700-as éveket idéző parkosított kertjében 250 négyzetméteres terasz került kialakításra bortárolóval, tusolóval, mosdóval, valamint a kertben található egy 19,5x6 méteres úszómedence, illetve egy magas minőségű jakuzzi is – mindez 750 millió forintba kerül. Kőszegen, a korábbi Frigyes-laktanyához tartozó, 1876 négyzetméteres, négyszintes épületet engedélyes átalakítási tervekkel 490 millió forintért árulják. Szombathely belvárosában egy 2016-ban épült, 200 négyzetméteres luxuslakás 99 millió forintért keresi új tulajdonosát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!