IDŐJÁRÁS

2017.09.26. 06:30

Csendes őszi napok jönnek

SZOMBATHELY Lassanként elvékonyodik, felszakadozik a felhőréteg. Csütörtöktől csapadék csak elvétve lehet.

Tóth Kata

Hamisítatlan ősz: Csillag Emma sárgás-barnás platánleveleket gyűjtött a körmendi Várkertben Fotó: Szendi Péter

Tegnap a napsütés mellett még sok felhő mutatkozott, amelyek ma, holnap is kitartanak, de időnként már elvékonyodik, felszakadozik a felhőréteg és kellemes őszi idő vár ránk egész héten, tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől.

Hamisítatlan ősz: Csillag Emma sárgás-barnás platánleveleket gyűjtött a körmendi Várkertben Fotó: Szendi Péter

A megyeszékhelyre kiadott prognózis szerint a hét első napjaiban kisebb eső, zápor előfordulhat. Nem várhatunk nagy mennyiséget, összesen csak néhány tized, esetleg egy-két millimétert. A tegnapi 16–17 Celsius fokos hőmérsékletnek is örülhettünk, jó hír, hogy ha lassan is, de melegszik az idő, a hét közepére a 20–22 fok sem kizárt. Csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is, és egészen szombatig kitart a jobbára napos, felhős idő eső nélkül. Vasárnap aztán megint több felhő, kisebb esők várhatók. Ennek megfelelően a hőmérséklet is visszaesik 15–16 fokra. Éjszakánként – attól függően, hogy mennyire lesz derült az ég – 7–10 fok várható. Köd- és párafoltok is képződnek a szélcsendesebb területeken – ezek már a hamisítatlan ősz jegyei. Reggelente már nem tökéletesek a látási viszonyok, de inkább csak foltokban lesz sűrű köd, gyengébb párásság. Keleties áramlás van felettünk, egy anticiklon déli peremén vagyunk, árulta el az észlelő. Gyenge vagy mérsékelt erejű szélre, szerdától egészen vasárnapig délnyugatias szélirányra készülhetünk a héten.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában